Search

Tri dana vinske škole u Zagrebu

Tri dana vinske škole u Zagrebu

Produbite svoje znanje i ljubav prema vinu


Image: Pupitres.hr

Vinska škola Jelene Šimić Valentić neformalni je obrazovni program koji objedinjuje edukaciju i ležerno druženje svih polaznika s vinskom čašom u ruci, ostavljajući lijep okus i sjećanje na nezaboravno zajedničko druženje. Jedno takvo trodnevno dogodit će se od 8. do 10. lipnja u zagrebačkom Velvet Caféu.

"Vino moraš piti tako da ti razbuđuje svijest, a ne da je gasi." citat je pjesnika Tina Ujevića koji je ujedno sjajna uvertira i pozivnica za tri nadolazeća dana Vinske škole Jelene Šimić Valentić. "Prvi susret s vinom" započinje sutra, 8. lipnja u zagrebačkom Velvet Caféu u 19 sati, kada će polaznici radionice imati priliku upoznati svijet vina, i to tako što će kušati razne sorte te o njima diskutirati. Isto tako, doznat će kako prepoznati vrhunsko vino, koje su njegove vrijednosti, kako odabrati vino za svaku prigodu, a vinski bonton i kultura stola samo su neka od pitanja na koje će dobiti odgovore. Prepoznati finoću, dubinu i kompleksnost samog vina, te kako ga pravilno otvoriti samo su mali djelić mnogima ove nepoznate vinske sfere, o kojoj će puno toga doznati. Cijena ove radionice je 200 kn po osobi.

Tri dana vinske škole u Zagrebu (фото 1)

"Vinskim putevima svijeta" naziv je teme drugog dana radionice koja će se održati 9. lipnja s početkom u 19 sati u Velvet Caféu, na kojoj će polaznici vježbati i proći kroz 54 vinske arome koje se inače nalaze u vinima. Kušat će vina koja najviše zavode okusom, mirisom i kakvoćom te učiti prepoznavanje vrhunskog vina i što ga zapravo čini vrhunskim. Otkrivanje najpopularnijih vina svijeta te kušanje četiri vrhunska svjetska vina, odabrana od strane sommelierke Jelene Šimić Valentić, nikako se ne bi trebalo propustiti. Cijena ove vinske radionice je 300 kn po osobi.

Tri dana vinske škole u Zagrebu (фото 2)

Posljednji dan radionice održat će se 10. lipnja u 19 sati na istoj lokaciji, a nosi naziv "Hrana i vino" na kojoj će se degustirati mali meni koji priprema Dežman bar, i to od tri slijeda s potpisom Master chefa Christiana Cabaliera. Otkrivanje svih tajni sommeliera te kako pronaći i odabrati savršen par hrane i vina i pritom postići hedonistički užitak, ono je što će iznenaditi svakog znatiželjnog polaznika edukacije Vinske škole. Kako napraviti osjetilnu analizu jela sa ciljem sljubljivanja s vinom, ujedno je i naglasak posljednje večeri radionice. Cijena po osobi ovog dana radionice iznosi 350 kn.

Za sve upite i informacije oko Vinske škole Jelene Šimić Valentić obratite se putem e-maila:  [email protected] ili na broj: 098 16 58 073

Related articles

Buro 24/7 Selection

više