Search

Tri domaće food influencerice napisale su kuharice koje ćete odmah poželjeli imati na vlastitim policama

Tri domaće food influencerice napisale su kuharice koje ćete odmah poželjeli imati na vlastitim policama

Tri zbirke fantastičnih recepata

Tekst: Lidija Lončarić

Image: Instagram,
Unsplash

Početak studenog, pitate li nas, ujedno je i početak blagdanskog razdoblja za vrijeme kojeg se kalorije ne broje, a najljepši su trenuci oni provedeni u toplini vlastitog doma. Samim time, druženja s terasa omiljenih kafića selimo u vlastite kuhinje, a foodieji među posebno se vesele listanju kuharica i smišljanju menija kojim ćemo zatim oduševiti najdraže. Upravo zato, danas vam donosimo tri primjerka iza kojih stoje domaće influencerice, vlasnice food blogova i velike kreativke. Mi smo se u njihove kuharice zaljubili već na prvi pogled, a pokoji primjerak ove bi nam godine mogao poslužiti i kao savršen božićni poklon za ljubitelje dobre hrane.

Iz života Domaćice

Jedna od najpoznatijih domaćih gastro influencerica Sanja Mijac prošle je godine izdala kuharicu "Iz života Domaćice", a ono što nas je posebno osvojilo kod njezine kolekcije recepata jest činjenica da je Sanja, baš kao i na blogu "Domaćica", uspjela zadržati svoj elegantan stil te listanje njezine kuharice poprima taj neki nježan i čaroban element.

U svojoj je kuharici skupila ponajbolje recepte na kojima je radila kroz godine bloganja pa tako u istoj možete pronaći baš sve, od predjela do glavnih jela, deserata i sezonskih slastica.

Sanja ovih blagdana slavi godinu dana izdavanja kuharice na čemu joj čestitamo, a želite li i vi uživati listajući svoj primjerak, detalje pronađite na blogu "Domaćica".

@domacica.sanja

Pantarul doma

Od kada smo prvi puta u ruke primili novu kuharicu Ana Marije Bujić "Pantarul doma", znali smo da je riječ o ljubavi na prvi pogled. Njezina je priča i više nego posebna, a ono što je upakirala u 340 stranica kuharice teško se može opisati riječima. Možda vam već na prvu ime zvuči poznato, a to je upravo zato što Ana Marija, inače i autorica na blogu "Da mi je nešto slatko…", sa svojim suprugom u dubrovačkom restoranu Pantarul već godinama kuha svoju priču.

Njezina je kuharica poprilično drugačija od onoga što prvo pomislimo pod pojmom kuharice te u njoj možete pronaći genijalne savjete, od onoga što vam je sve za kuhanje zapravo potrebno do savjeta koji će vam pomoći da vaša jela uspjevaju još mrvicu bolje, ali i sjajne ideje za okupljanje najdražih oko kuhinjskog stola. I u tome je zapravo bit kuharice "Pantarul doma". Kuhanje za najdraže, okupljanje na toplom mjestu kao što je kuhinja i smijeh koji je, pitate li Ana Mariju, uz sve to apsolutno nezaobilazan.

Osim "Pantarul doma", Ana Marija izdala je i kuharicu "What's Cooking in Dubrovnik", a pitate li nas, posjet Dubrovniku bez kupovine suvenira u vidu jedne od njezinih knjiga nema baš previše smisla. Ne obilazite li Dubrovnik u skoroj budućnosti, dobra ideja bit će i narudžba kuharice putem bloga Pantarulovog web shopa.

@anamarijabujic

Svaki dan

Najnovija autorica kuharice zove se Matejka Buča i stoji iza bloga "Like chocolate". Matejku pratimo od samih početaka pa nas je tako posebno razveselila vijest koju je ovih dana podijelila sa svojim pratiteljima - ona u kojoj je otkrila kako izdaje kuharicu.

Zbirka njezinih recepata nosi naziv "Svaki dan", a kroz objave na Instagramu posljednjih mjeseci otkrila je kako će se u njezinoj kuharici naći ponešto za svakoga, od recepata za doručak pa sve do detaljnih koraka kada je u pitanju, primjerice, priprema zimnice. Na čak 320 stranica čekaju vas i savjeti koji će vam pomoći da jela po Matejkinom receptu uspiju baš uvijek, a kuharica je trenutno u fazi prednarudžbe za koju formular možete pronaći na blogu "Like Chocolate".

@matejka_likechocolate

više