Search

Tri jednostavna recepta za ukusne šarene sladolede na štapiću

Tri jednostavna recepta za ukusne šarene sladolede na štapiću

Okusi koji prizivaju ljeto


Image: Privatni album

Osim što izgledaju privlačno ovi sladoledi su zdravi, ukusni i vrlo jednostavni za pripremu kod kuće

Helena Malogorski, osnivačica prvog portala sirove i veganske hrane strastveni je ljubitelj pripreme zdravih recepata. Bilo da se radi o slanim ili slatkim zalogajima, uvijek vodi računa o tome da kombinira jedinstvene namirnice iz prirode i uklapa ih u aktualne trendove u prehrani. Na svojoj omiljenoj društvenoj mreži, pogađate Instagramu, svakodnevno objavljuje nove recepte s kojima želi skrenuti pažnju i važnost na pomno odabranu hranu. Kad smo vidjeli ove slasne sladolede morali smo zatražiti recepte i podijeliti ih s vama. 

Žuti sočni sladoled Helena je nazvala Užitak ledene lave, a za njega će vam biti potrebni sljedeći sastojci: 

2 velika kakija

2 jušne žlice agavinog sirupa

¼ veganskih čokoladnih kapljica

2 kivija

Priprema: Izblendati kaki i agavin sirup, sve dok ne poprimi kremastu teksturu. Mješavinu preliti u kalupe za sladoled, te na gornju površinu dodati kivi i čokoladne kapljice. Zamrznuti na 45 min i servirati.

Užitak ledenog doba

Za vaniliju vam je potrebno:

200 g badema (namočenih preko noći i blanširanih)

250 ml bademovog mlijeka

1/4 žličice soli

2 žličice agavinog sirupa

1/2 mahune vanilije 

1 žlica kokosovog ulja

Priprema: Zajedno blendati oko 5 min. Zamrznuti u kalupima za sladoled 45 minuta.

Za čokoladu vam je potrebno:

Pomiješati 3 žlice otopljenog kokosovog ulja

3 žlice agave sirupa

3 žlice sirovog kakaa

Preliti preko vanilije i servirati.

Malina i kokos se vole

Sastojci:

300 g kokosovog mesa iz mladog kokosa

220 ml kokosovog mlijeka iz konzerve

230 g indijskih oraha (namočenih nekoliko sati)

110 ml javorovog sirupa

2 jušne žlice ekstrakta vanilije

10 malina

malo himalajske soli

Priprema: Sve sastojke (osim malina) izblendati u blenderu do kremaste teksture. Mješavinu preliti u kalupe za sladoled, na gornju površinu dodati maline (ne smiju potonuti, već moraju lagano viriti iz sladoleda), te zamrznuti oko 45 minuta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više