Traži

Tri najpopularnije proljetne torte

Tri najpopularnije proljetne torte

Potražite ih u slastičarni Fine torte

A.P.


Fotografija: John Pavlish

Naša omiljena slastičarnica u centru grada Fine torte otkrila nam je svoja tri proljetna favorita

Smještena na adresi Vlaška 31, slastičarna Fine torte osvaja vintage šarmom te se osjećate kao da ste zakoračili u pravu oazu mira gdje se možete prepustiti uživanju u slasticama. Vlasnica Silvija Trbara kazala nam je da torte radi od lako dostupnih namirnica te da sama izrada nije komplicirana: "Torte se rade onako kako biste ih napravili kod kuće. Namirnice su dostupne u svakoj trgovini", kazala je. Samo za Büro 24/7 Silvija je otkrila tri najpopularnije proljetne torte od kojih će vam zasigurno narasti zazubice.

Torta "Dora"

Dora

Naziv je dobila po Dori Krupićevoj iz poznatog Šenoinog romana. Simbolično je da je naša slastičarna smještena odmah iza Šenoinog spomenika. Biskvit od badema savršeno se sljubljuje s kremom od vanilije u koju stavljamo maraskino. Premaz od malina pravi je proljetni dodatak koji daje dozu kiselosti, a koja odlično odgovara uz slatko-gorki okus badema. Gosti je vole jer je lagana i nije previše slatka.


Torta "Frajla"

Frajla

Za ljubitelje oraha i čokolade tu je naša "Frajla". Iako sadrži ove dvije zasitne namirnice nije teška, već naprotiv, izrazito je prozračna. Biskvit je napravljen od sjeckanih oraha s dodacima tankog sloja čokolade, slastičarske kreme i slatkog vrhnja.

Torta od rogača

rogač
Ovu tortu obožavaju djeca. Na prvu ih privuče jer misle da je u potpunosti napravljena od čokolade, ali i okus im se sviđa, tako da se rođendani u vrtićima slave uz tortu od rogača. Posebno mi je drago što smo razbili stereotipe te su i najveći skeptici po pitanju rogača oduševljeni okusom ove torte. Rogač je domaći i mljeven je na poseban način koji daje intenzivnu aromu torti.

Fine torte potražite na: www.finetorte.hr

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više