Search

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo

Ljubitelji zdravih i izbalansiranih obroka obožavat će novootvoreni street food bar

Urednik: D.D.


Image: PR

Zagrebačka gastro scena prošlog je tjedna postala bogatija za još jednu destinaciju koju će obožavati ljubitelji zdravih, izbalansiranih i ukusnih obroka. Naime, u centru grada, u Bogovićevoj ulici (prolaz neboder) otvoren je street food bar Poke Poke. Riječ je o bistrou koji nudi nekoliko vrsta havajskog jela koje se odnedavno veliki hit među Hrvatima. Ljubitelji poke bowla, jela koje se najčešće sastoji od sushi riže kao baze, sirove ribe, povrća i umaka te je servirano u zdjeli, tako mogu kušati šest ukusnih i svježih varijacija ovog jela, a mogu kreirati i bowl po vlastitom ukusu. "Šetajući europskim metropolama vrlo smo često znali zateći prizor punih redova ispred poke barova. Zainteresiralo nas je te smo otišli isprobati o čemu se radi. Na prvu nas je osvojila ideja, okus i prezentacija ove priče koja je zdrava, u pravoj mjeri zasitna, a uz koju cijeli dan možeš funkcionirati bez osjećaja gladi i umora", izjavila je Sanja Gregorius iz specijaliziranog zagrebačkog poke bara.

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 1)

Prostor od 50 kvadratnih metara krasi pult za kojim se pripremaju zdravi obroci, dvadesetak sjedećih mjesta, a od proljeća će se jela moći kušati i na terasi u Bogovićevoj ulici. Za vizualni identitet ovog novog mjesta zadužen je Studio Sudar, dok je samo uređenje prepušteno studiju Demel, arhitektice Kore Demel Zadro. S obzirom na to da ovaj specijalitet potječe s Havaja, otočje je bilo inspiracija za uređenje pa se paleta boja sastoji crvene, žute i plave uz dodatak neizostavnih zelenih palmi.

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 2)

Baza u pokeu je sushi riža koja se priprema na isti način kao i za sushi, samo što se poslužuje topla, a koriste ste i soba noodli. Postoji i opcija soba noodli od heljde, kao i zoodli od tikvica. Međutim, kod jela je naglasak na proteinima - u ponudi su tuna i losos, ali i hobotnica te mesne verzije sa sous vide piletinom i odležanim roast beefom. Poke Poke nudi i vegansku verzija jela s tofuom, a sve je marinirano s raznovrsnim marinadama koje su bogate vitaminima. U baru se mogu naručiti dvije veličine poke bowla - regular po cijeni od 54 kune te large po cijeni od 68 kuna.

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 3)

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 4)

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 5)

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 6)

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 7)

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 8)

U centru Zagrebu otvoren Poke Poke u kojem se može kušati novo hit jelo (фото 9)

Leave a comment

više