Traži

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo!

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo!

By METRO Cash & Carry

Urednik: E.G.


Fotografija: senja vild

Jučer predvečer je METRO Cash & Carry okupio više od 100 zagrebačkih chefova, ugostitelja i vlasnika restorana na Gourmet garden partyju u La Grmi. Uz pomoć Marija Mihelja, chefa restorana El Toro, Duje Kanajeta, chefa restorana ARTiČOK te Marina Medaka, vlasnika RougeMarina, METRO je predstavio novu, proširenu ponudu boškarina te mise en place asortiman pretpripremljenih namirnica kao što su rezovi mesa, filetirana i porcionirana riba, narezano povrće i voće.

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 1)

Pripremom sedam različitih burgera, uključujući i burger od mesa bizona, RougeMarin Marina Medaka ugostiteljima je pokazao zašto su upravo burgeri zauzeli povlašteno mjesto na zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Gosti Gourmet garden partyja prvi su u Hrvatskoj kušali AZRRI burger od mesa boškarina koji proizvode proizvođači okupljeni u Agenciji za ruralni razvoj Istre i koji se od sada nalazi u METRO-ovoj ponudi Premium burgera. Time je proširena suradnja METRO-a i AZRRI-ja koja je započela u srpnju 2016. godine.

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 2)

Mario Mihelj i Duje Kanajet koristili su pretpripremljene namirnice kojima je METRO proširio svoj asortiman kako bi ukazao na važnost mise en placea za učinkovitost, optimizaciju vremena, ali i smanjenje troškova rada profesionalne kuhinje. 

"Manjak osoblja u kuhinji s kojim se suočavaju gotovo svi ugostitelji u Hrvatskoj te sve zahtjevniji gosti restorana snažno utječu na promjene u industriji, pa je tako potreba vlasnika restorana i chefova da optimiziraju vrijeme i pojednostave pripremu jela potaknula METRO da dodatno razvije mise en place asortiman. Riječ je o proizvodima kao što su rezovi mesa, filetirana i porcionirana riba, narezano i oprano povrće te drugi unaprijed pripremljeni sastojci koji ubrzavaju kuhanje", istaknuo je Tomislav Nikšić, voditelj razvoja asortimana za HoReCa kupce tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska.  

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 3)

Duje Kanajet je pri pripremi Brudet tečade i filet brancina uz odreske brancina koristio unaprijed očišćeno i narezano povrće pokazao kako mise en place može riješiti problem manjka osoblja u kuhinji s kojim se ugostitelji u Hrvatskoj sve češće suočavaju. Mario Mihelj pripremao je Garden steak tagliatu te je uz porcionirane odreske argentinske govedine pokazao kako uštedjeti vrijeme i brzo pripremiti vrhunsko jelo.

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 4)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 5)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 6)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 7)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 8)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 9)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 10)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 11)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 12)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 13)

U La Grmi održan prvi Gourmet garden party, pogledajte kako nam je bilo! (фото 14)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više