Search

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele

Evo kako nam je bilo

Tekst: E.G.

Image: Noel

Pripreme za večeru kakva se u Hrvatskoj još nije vidjela trajale su tri mjeseca, a konačni rezultat nas je oduševio!

Restoran Noel nastavlja sa svojim sjajnim degustacijskim večerama. Za njih se redovito traži mjesto više, a ono što je posebno važno istaknuti jest to da tim iz Noela konstantno radi na tome da svojim gostima ponudi iskustvo na razini više. Tome u prilog svakako i ide i posljednja večera koju su održali, a na kojoj smo se i sami imali prilike uvjeriti koliko ozbiljno misle i koliko su predani onome što rade. Ovaj je put bilo riječ o olfaktivnoj večeri, nastaloj u suradnji s parfemskim blogerom Jurajem Sotošekom Rihtarecom. Koncept olfaktivnih večera je sve popularniji u svijetu, no u Hrvatskoj se takvo što još nije održalo.

Štoviše, na ovoj su se večeri spajali parfemi i hrana, ali i kokteli (kreacije beskrajno talentiranog barmena Karla Ferenčaka), što, koliko nam je poznato, još nije pokušano nigdje u svijetu. To je već, samo po sebi, bio dovoljan razlog da poželimo rezervirati svoje mjesto na ovoj večeri. Osim Juraja Sotošeka Rihtareca, gostima se obratio i sommelier i suvlasnik restorana, Ivan Jug, kao i Sylvaine Delacourte, čuveni nos iz Guerlaina, koja sada ima i vlastiti niche brend. 

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 1)

Gostima su prije svakog slijeda bile ponuđene i tri esencije koje čine parfem oko kojeg su se radila jela i kokteli. Juraj Sotošek Rihtarec je pažljivo objašnjavao specifičnosti svakog parfema, uključujući goste u diskusiju o kojim se mirisnim notama radi. Nakon toga bi stigao i papirić s konačnim parfemom, a potom i koktel te jelo. Bez ikakvog pretjerivanja, ostali smo šokirani sinestezijom čula koju smo doživjeli na ovaj neuobičajen način. Prvi slijed se tako bazirao na parfemu Escentric 01 brenda Escentric Molecules, a pratila ga je divlja riba s čičokom, klekom, limetom i crvenim paprom te koktel Escentric Martini.

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 2)

Drugi slijed je bio u znaku parfema Sylvaine Delacourte, Helicriss, u kojem je do izražaja najviše dolazila nota smilja. Guščja jetra, varijacija maline te crnog papra su se savršeno nadopunjavale uz nama najbolji koktel večeri, Mediteran Pleasure. Treći slijed je bio posveta velikom Ramonu Monegalu i njegovom parfemu Ocean Oud, a prezentiran je kroz hobotnicu, morsku pjenu, plavi sir i crvene alge, uz koktel Mouldy Celler.

U četvrtom slijedu smo upoznali parfem Fat Electrician, ekscentričnog brenda Etat libre d'Orange, a poslužen nam je teleći entrecot s celerom, gljivama i agrumima, uz briljantni koktel Fat Plummer. Desert se vrtio oko parfema 1969 kuće Histoires de Parfums, prezentiran kroz tamnu čokoladu, kavu, klinčić i marakuju te koktel Merry Christmas. Konačno, posebno nas je razveselila informacija da će ova ponuda biti stalno dostupna u restoranu Noel, a vjerujte nam, želite je iskusiti i sami!

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 3)


U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 4)

 

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 5)

 

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 6)

 

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 7)


U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 8)

 

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 9)

 

U Noelu održana spektakularna večera koja spaja parfeme, hranu i koktele (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više