Search

U Poreču se nalazi jedan jako kul restoran s odličnom ponudom i genijalnim interijerom

U Poreču se nalazi jedan jako kul restoran s odličnom ponudom i genijalnim interijerom

Sjajna Papabirra

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Papabirra

Kada je nakon zatvaranja hostela jedan porečki prostor ostao prazan, ekipa iz današnje Papabirre odmah je dobila ideju za otvaranje sasvim posebnog mjesta na koje će se kako tamošnji ljudi, tako i turisti, s vremena na vrijeme rado vraćati. Sam prostor u ulici Vladimira Nazora, na sjajnoj lokaciji u blizini porečkog kina, odmah ih je zaintrigirao i znali su da je lokacija stvorena za njihov projekt.

Za fantastičan dizajn interijera, koji nas je i privukao, a zatim i natjerao da se krenemo raspitivati o Papabirri, rekli su nam, zaslužne su sestre Gaia i Noemi Cossetto, bivše studentice Milanskog IED-a (Istituto Europeo di Design).

"Sestre Cossetto pobrinule su se da interijer bude jedinstven, spojile su moderan dizajn, veliku količinu zelenila i drvenih površina što daje dojam opuštenosti i osjećaja da se nalazite u prirodi, a ne u centru grada. Jako smo ponosni i na naš ogroman stol koji ćete primijetiti odmah po ulasku u Papabirru, a za izradu istog korišten je hrast star preko 170 godina", rekao nam je Filip Pauletić iz Papabirre.

U Poreču se nalazi jedan jako kul restoran s odličnom ponudom i genijalnim interijerom (фото 1)

Danas u Papabirru možete svratiti na jela poput burgera, pizze, salata, mesnih i ribljih specijaliteta, a za sebe kažu kako imaju obilježja restorana brze hrane, pizzerije i steak housea, no ta svestranost nikako ne umanjuje kvalitetu jela koja pred goste serviraju, kažu nam iz Papabirre te dodaju kako je sve što nude maksimalno kvalitetno i ukusno. Posebnu pažnju privukla nam je i suradnja s brendom Mason burgera Ivana Zidara te nas je zanimalo kako je do iste došlo.

"Do interesa za suradnjom s naše strane došlo je nakon prošlogodišnjeg Zagreb Burger Festivala, posebno zato što smo i sami ljubitelji dobrih burgera. Mislimo da su Mason burger u Papabirri definitivno velika prednost kada su u pitanju restorani ovog tipa u Poreču, a uz fantastične Mason burgere, imamo i vlastitu ponudu jela koju gosti poprilično vole", rekao nam je Filip Pauletić te dodao kako je teško izdvojiti favorita kada je u pitanju njihova ponuda jela no primijetili su kako gosti posebno vole rebrica te odležano meso koje nabavljaju u Beef Shopu, prvom hrvatskom butiku mesa.

U Papabirri su nam rekli i kako je ovogodišnja sezona prošla odlično te kako jedva čekaju iduću, a na pitanje razmišljaju li uskoro o proširenju posla, svojim odgovorom dali su nam mrvicu nade da bismo u ovakvom ambijentu jednog dana možda mogli uživati i nešto bliže Zagrebu.

"Za sada ostajemo na ovoj divnoj poziciji, ali naravno, ako se dobro poslovanje nastavi ovakvim tempom, bit će svima u interesu da se proširimo i otvorimo još na nekoj lokaciji."

U Poreču se nalazi jedan jako kul restoran s odličnom ponudom i genijalnim interijerom (фото 2)

 

U Poreču se nalazi jedan jako kul restoran s odličnom ponudom i genijalnim interijerom (фото 3)

 

U Poreču se nalazi jedan jako kul restoran s odličnom ponudom i genijalnim interijerom (фото 4)

 

U Poreču se nalazi jedan jako kul restoran s odličnom ponudom i genijalnim interijerom (фото 5)

Leave a comment

više