Search

U restoranu Noel će se danas održati spektakularna večera posvećena sakeu

U restoranu Noel će se danas održati spektakularna večera posvećena sakeu

Jedinstveno iskustvo

Urednik: E.G.


Image: PR

Već dugo vremena sake, japansko vino od riže, zaokuplja maštu sommeliera restorana Noel. Sommelier Ivan Jug dugo se vremena pripremao za ispit certificiranog sake sommelierapri Sake Sommelier Association (SSA). ISSA je udruga sommeliera za japanska rižina vina, sa sjedištem u Londonu. Jug je ispit položio kao najbolji u klasi, a diploma će mu biti uručena na degustacijskoj večeri koju organiziraju zajedno s jednim od najvećih sake stručnjaka u Europi, Suwi Zlatićem iz tvrtke Suwi Wines. Višestoljetna tradicija sakea, i to iz zemlje koja strahovito njeguje rituale, preciznost i baštinu, pretpostavlja posebnu razinu pažnje prilikom pripremanja menija. U pripremanju degustacijskog menija uvelike im je pomogao gospodin Zlatić koji je uistinu veliki stručnjak za sake. Zajedno s njime kreirali su delikatan meni koji će sparivati s probranim sakeima. Odabrali su veoma zanimljive sake buteljke, od svježih voćnih aroma jagode, preko badema sve do kremastih snažnih sakea. S posebnim zadovoljstvom je najavljeno i kako će za chef's tableom sjediti i ambasador Japana u Zagrebu Nj.E. Keiji Takiguchi sa suprugom te prvim tajnikom ambasade g. Norifumi Koike.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više