Search

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera

Vrhunska kuhinja Gorana Kočiša

Tekst: E.G.


Image: PR

Osim već tradicionalno sjajnih tanjura i vrhunskog vina, restoran Noel je na posljednjoj degustacijskoj večeri gostima ponudio i koncert iznenađenja

Pratite li zagrebačku restoransku scenu, ime restorana Noel vam je sigurno vrlo dobro poznato. Neovisno o tome što se radi o relativno novom projektu, rezultati ne izostaju što potvrđuje i velik broj gostiju na svakoj od njihovih degustacijskih večera. Takve su večere rezervirane za ljubitelje vrhunske gastronomije i pripadajućih vina, a posljednja večera u nizu je bila u znaku rizlinga, odabranih od strane sommeliera Ivana Juga. Gosti su za zalogaj dobrodošlice dobili kamenice u mlijeku i svinjskoj masti uz šampanjac. Prvi slijed je bila pastrva u naranči uz čips u jakobovoj kapici, dok je drugi slijed bio onaj koji nas je najviše oduševio. Radilo se o fenomenalnoj kombinaciji raviola s tekućom gusjom jetrom, brizlom, čičokom i osvježavajućim tonic krastavcem.

Nakon toga je stigla i prava poslastica za ljubitelje ribe: romb s pečenim njokima, salatom od chillija i jabuke te hollandaise umakom. No, već je slijed nakon toga donio bogate okuse mesa, a radilo se interpretaciji jela Tafelspitz. Za desert je poslužen Kaiserschmarrn, odnosno ukusni carski drobljenac. Za razliku od prethodnih degustacijskih večera, ova se nastavljala tajnim nastupom u intimnom okruženju vinskog podruma. Kao prva gošća je odabrana mlada kantautorica Sara Renar, koja je svojim moćnim nastupom savršeno zaokružila cijelu večer.

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera (фото 1)

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera (фото 2)

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera (фото 3)

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera (фото 4)

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera (фото 5)

U restoranu Noel održana još jedna sjajna degustacijska večera (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više