Search

U tijeku je Tjedan mode u Parizu, a ovo su 4 nova restorana u francuskoj prijestolnici za koje biste trebali znati

U tijeku je Tjedan mode u Parizu, a ovo su 4 nova restorana u francuskoj prijestolnici za koje biste trebali znati

Gdje fino jesti u pauzama od mode?


Image: PR

Pariški tjedan mode jedno je od onih modnih događanja koje se s nestrpljenjem očekuje, a koje je upravo u tijeku i traje sve do 5. ožujka. Period je to koji sve modne ikone, dizajnere, fashioniste, trendsetere, modne blogere i influencere doziva u Pariz. Naime, grad je to koji i inače živi modu, a sada još više. No, u gustom rasporedu između revija i popratnih događanja uvijek se povede pitanje gdje dobro pojesti, a francuska prijestolnica vas po tom pitanju nikada neće razočarati. Iako će većina težiti nekim kultnim i mondenim gastro okupljalištima, postoje mnogi koji gastronomiju doživljavaju kao istraživačku zonu, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da se u Parizu uvijek nešto događa i otvara. Tako je i kada govorimo o restoranima. Tim povodom, kako bismo vam ipak ukazali na neke novitete, odnosno novootvorene restorane koji su jako brzo došli na dobar glas, u nastavku vam donosimo četiri posve različita mjesta na koja biste se mogli uputiti na konkretne i ukusne zalogaje. O kojima je riječ donosimo vam u nastavku... 

1. Brasserie Lutetia

U tijeku je Tjedan mode u Parizu, a ovo su 4 nova restorana u francuskoj prijestolnici za koje biste trebali znati (фото 1)

U pitanju je riblji restoran, s naglaskom na mediteransku kuhinju. Ovdje će za vas kuhati vrhunski chef i svojim izborom namirnica i složenih menija neće vas razočarati. Ako ste ljubitelji morske hrane ovo je definitivno restoran koji trebate posjetiti. 

2. RAN

U tijeku je Tjedan mode u Parizu, a ovo su 4 nova restorana u francuskoj prijestolnici za koje biste trebali znati (фото 2)

Restoran je ovo koji ime dobio po filmu "Ran" kultnog japanskog redatelja Akire Kurosawa. Već to ukazuje na činjenicu kako je ovdje fokus na japanskoj kuhinji i autentičnim jelima s naglaskom na moderno. Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest sami interijer restorana u kojem prevladavaju neobične instalacije. 

3. Piero TT

U tijeku je Tjedan mode u Parizu, a ovo su 4 nova restorana u francuskoj prijestolnici za koje biste trebali znati (фото 3)

Talijanskih restorana nikad dosta, pa tako ni u Parizu. Ovdje će vas dočekati sve vrste tjestenina koje možete zamisliti, kao i pomno kreirana vinska karta. Dašak Italije osjetite ćete i kroz autentični interijer koji nećete moći ne primijetiti. 

4. La Maison du Caviar

U tijeku je Tjedan mode u Parizu, a ovo su 4 nova restorana u francuskoj prijestolnici za koje biste trebali znati (фото 4)

Kažu kako je ovo jedno vrlo posebno mjesto u Parizu koje bi svakako trebalo doživjeti. Kao što i sam naziv restorana ukazuje, ovdje je sve posvećeno kavijaru, pa onda i ribi, ali i posebnim koktelima, izvornim ruskim votkama te šampanjcu. Ako želite dašak ekskluzivnosti u domeni gastronomije onda je ovo definitivno mjesto koje koje biste trebali uvrsiti na svoju gastro mapu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više