Search

U Tkalči se otvorio novi bistro

U Tkalči se otvorio novi bistro

Otto & Frank

Tekst: A.P.

Image: John Pavlish

U Tkalči je prošli tjedan otvoren maleni bistro koji je dobio ime po jednom francuskom buldogu i jednoj Maine coon mački

"Otto & Frank su posuđena imena od naših ljubimaca. Otto je francuski buldog; Frank je američki Maine coon mačak. Imajući u vidu s kakvim guštom njih dvojica znaju omastiti brk, odlučili smo bar nazvati jednostavno - Otto & Frank. Logo u sebi ima simbol ipsilona (&) s dva različita uha i predstavlja njih dvojicu" - kazala nam je Ana Galić.

Bistro se nalazi u neposrednoj blizini zagrebačkog Dolca te je svježina namirnica zagarantirana. Jelovnik je jednostavan i temeljen na modernom pristupu tradicionalnim jelima. U jutarnjim satima ovdje možete probati nekoliko vrsti doručaka uključujući zagrebački doručak s hrskavim poširanim jajima, a tijekom dana na meniju će se izmjenjivati salate, sendviči s pršutom, tartufima, buffalo mozzarellom, jela na žlicu i finger food koji vlasnici preporučuju za večernje sate uz čašu vina ili piva. Za ljubitelje deserta tu su ukusne torte i slastice od kojih posebno izdvajaju tortu od mrkve i knedle s umakom od cimeta.

otto frank

Za uređenje je angažiran poznati studio Brigada, koji su osmislili ugodan i nepretenciozan barski prostor. Želja vlasnika bila je da fokus ostane na hrani te da dizajn prostora ne odvlači pažnju gosta od delicija koje se poslužuju. Otto & Frank je dodatak gastronomskoj ponudi Tkalčićeve ulice, koja se u posljednjih godinu dana razvila kao pravo središte street food restorana i bistroa. Ako posjetite bistro možda upoznate i originalne vlasnike njihovog imena, jer kako kaže Ana Galić: "Gdje je fina hrana, tu su Otto i Frank"

otto

otto

otto

Related articles

Buro 24/7 Selection

više