Search

U zagrebačkoj slastičarnici Mak na konac borovnice su u glavnoj ulozi

U zagrebačkoj slastičarnici Mak na konac borovnice su u glavnoj ulozi

Idealne za ljetno osvježenje


Image: PR

Sezona je borovnica koje su ovih dana postale glavni fokus slastičarnice Mak na konac, u kojoj možete pronaći niz slastica s ovim bobičastim voćem

Ono što obilježava ljetne mjesece, osim mora, plaže i sunca, slatki su okusi uzgojenih borovnica čija je sezona upravo sada, tijekom srpnja i kolovoza. Upravo to bio je povod da poznata zagrebačka slastičarnica Mak na konac, smještena u hladovini pokraj zagrebačke Džamije, sve brojnijim turistima u metropoli, ali i onima koji ljetne mjesece provode radno na "zagrebačkom asfaltu", pruži nezaboravne deserte u kojima borovnica nosi glavnu ulogu. Petra Jelenić, glavna slastičarka spomenute zagrebačke slastičarnice, pripremila je poseban Blueberry Menu u koji je uložila puno ljubavi i pažnje, ali i, osim borovnice, dosta drugih zanimljivih okusa koje ćete možda kušati prvi puta u životu u nekom desertu (primjerice; cremeux od bosiljka ili pjena od mlijeka s limunskim verbenom).

U zagrebačkoj slastičarnici Mak na konac borovnice su u glavnoj ulozi (фото 1)

Osim brojnih slastica na temu borovnice, u ponudi su i prigodna pića: popularna Blue limunada, koktel od lavande i borovnica ili tropski smoothie s kakaom i borovnicama. Osim u slastičarnici Mak na konac, borovnice možete pronaći na tržnicama i dućanima, a Petra Jelenić ističe kako pri kupnji borovnica treba birati one koje su tvrde i imaju ujednačenu boju. Tijekom ovih vrućih dana, najbolji i najbrži način je da ih konzumirate kao dodatak shakeu, jogurtu ili žitaricama za doručak, a ako ste i vi spretni u kuhinji, možete ih dodati u vaše kolače.

U zagrebačkoj slastičarnici Mak na konac borovnice su u glavnoj ulozi (фото 2)  
U zagrebačkoj slastičarnici Mak na konac borovnice su u glavnoj ulozi (фото 3)  
U zagrebačkoj slastičarnici Mak na konac borovnice su u glavnoj ulozi (фото 4) 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više