Search

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo!

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo!

Novo mjesto u gradu


Image: Senja Vild

Na adresi Tomašićeva 6 otvoren je novi cool bistro. Ideja i vizija Veganšpeka je da ljudima ponudi zdravu hranu, u svim oblicima, bez obzira na njihova osobna uvjerenja, opredjeljenja i stavove, pritom poštujući njihov osobni izbor...

Hrvatska metropola postala je bogatija za još jedan restoran, točnije bistro Veganšpek. Ono što će vas na prvu privući svakako je njegovo zvučno i pomalo kontradiktorno ime, ali u tome i leži cijela čar ovog novog cool mjesta u gradu na adresi Tomašićeva 6.

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 1)

"Ideja i vizija Veganšpeka je da ljudima ponudi zdravu hranu, u svim oblicima, bez obzira na njihova osobna uvjerenja, opredjeljenja i stavove, poštujući njihov osobni izbor" otkrila nam je vlasnica restorana, Karolina Blažeković koju mnogi već znaju možda iz popularnog kulinarskog tv showa "Tri, dva jedan - kuhaj!". Kako ističe, u Veganšpeku kuhaju svježu i sezonsku hranu pokazujući pritom kako svakodnevnim prehrambenim navikama i ispravno kombiniranim i pripremljenim namirnicama možemo pozitivno utjecati na naše svakodnevne izazove i tako poboljšati kvalitetu života.

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 2)

"Željela bih pritom naglasiti da se u kuhinji u pripremi i kuhanju striktno odvajaju životinjske i biljne namirnice, poštujući pritom izbore i svjetonazore ta dva svijeta" nastavlja Karolina, koja inače od 2002. godine proučava i prakticira blagodati makrobiotike, a i sama je kako nam otkriva, osam godina bila veganka.

"Osobnim iskustvom spoznala sam tu bitnu vezu između čovjeka i prirode, tijela i hrane." otkriva vlasnica. No, u Veganšpeku nije samo naglasak na hrani. Karolina kaže kako je bilo bitnu tu cijelu priču raznolikosti prehrane ispričati i kroz interijer, čega se uhvatila i sjajno realizirala mlada arhitektica Jana Piacun i to u suradnji sa slikaricom Jelenom Bando. "Stvorile su ugodan, pristupačan i moderan ambijenta" kazala je zadovoljno Karolina. Kako izgleda novo mjesto u gradu provjerite u nastavku...

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 3)

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 4)

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 5)

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 6)

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 7)

U Zagrebu otvoren Veganšpek - bistro koji spaja nespojivo! (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više