Traži

Ukusne krafne pripremljene na brzinu

Ukusne krafne pripremljene na brzinu

Klasičan recept


Fotografija: Anne au Chocolat

Isprobajte ovaj jednostavan recept za najbolje 'home made' krafne...

Nezaobilazan doživljaj ovih dana su sočne krafne, a mi vam donosimo jednostavan recept kako ih napraviti kod kuće, u nekoliko brzih koraka.

Sastojci:

60 dkg brašna
4 žutanjka
2 ½ dcl mlijeka
5 žlica kokosovog ulja 
3 dkg šećera
1 vrećica suhog kvasca
prstohvat soli

Priprema:

Žutanjke i šećer dobro izmiješajte dodajući malo mlijeka. Dodajte kvasac, 5 žlica kokosovog ulja i sol te sve zajedno dobro promiješajte. Zatim ostavite na toplom  i pokrivenom dvadesetak minuta. U posudu sa smjesom postupno dodajte brašno i ostatak mlijeka, miješajući mikserom sve dok ne dobijete glatko tijesto.

Tijesto razvaljajte na ravnoj podlozi na debljinu od 1 cm koju ste prethodno prosipali brašnom. Uzmite kalup za krafne ili čašu dobre veličine te izvadite krugove tijesta. S manjom čašom možete 'izvući' krugove unutar krafne kako biste dobili američku verziju popularne slastice. Izvađene krugove stavite u posudu za pečenje posipanu brašnom, ostatak tijesta premijesite, razvaljajte i vadite krugove sve dok ne ostanete bez tijesta.

Ukusne krafne pripremljene na brzinu (фото 1)

Ostavite krafne dvadesetak minuta pokrivene krpom da još malo narastu. U posudi zagrijte kokosovo ulje i ubacite nekoliko krafni, poklopite i pecite oko 4 minute. Okrenite ih te pecite drugu stranu isto 4 minute. Pečene krafne izvadite i položite na upijajući papir da upije masnoću. Posipajte ih šećerom ili otopljenom čokoladom, pekmezom kao dodatnom glazurom.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor