Traži

Ukusni i zdravi sladoled s kojim ne možete pogriješiti

Ukusni i zdravi sladoled s kojim ne možete pogriješiti

Brzo i jednostavno

Tekst: E.G.


Fotografija: Domaćica

Ovaj se vikend zasladite zdravim sladoledom prema receptu s omiljenog bloga Domaćica

Ako se još uvijek niste okušali u pripremi domaćeg sladoleda, krajnje je vrijeme da to promijenite. Možda vam se čini da je sve skupa previše komplicirano ili da su vam potrebni nekakvi posebni aparati, no to doista ne mora biti slučaj. Sve što trebate je malo dobro volje i slobodnog vremena, kao i jednostavan recept s bloga Domaćica koji vam donosimo u nastavku. 

Sastojci

  • 4 banane
  • 250 g indijskih oraščića ili oraha
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 3 žlice organskog sirovog kaka
  • sladilo po želji: yacon sirup, med, agava..
Priprema
  1. Dio pripreme odrađuje se noć prije.
  2. Narežite banane, stavite ih u vrećicu pa u škrinju preko noći.
  3. Indijske oraščiće natopite u vodi i stavite ih u hladnjak preko noći.
  4. Sutradan u blender ubacite smrznute banane, ocijeđene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kakao i sladilo po želji.
  5. Izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Premjestite u posudu, poklopite i zamrznite dok se ne stegne, oko 4 do 6 sati.
  7. Ako će vam stajati duže, prije posluživanja sladoled možete ostaviti 5 do 10 minuta na sobnoj temperaturi da malo otpusti kako biste od njega napravili lijepe kugle.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više