Traži

Šumska fritaja je zdravi doručak u kojem ćete doista uživati

Šumska fritaja je zdravi doručak u kojem ćete doista uživati

Recept s bloga "Domaćica"

Urednik: E.G.


Fotografija: domaćica

Doručak je za jedne najvažniji obrok u danu, a za druge tek jedan od obroka. U svakom slučaju, bitno se potruditi da on bude zdrav. Jedna od namirnica koja u tom smislu nikad neće zakazati su i jaja, koja, znate već i sami, možete spraviti na bezbroj načina. Danas vam donosimo jednostavan i ukusan recept koji smo pronašli na blogu Domaćica, a kojem su u fokusu upravo jaja. Glavni dodatak kojim su obogaćena su gljive, zbog čega i nosi naziv Šumska fritaja. Ako nemate vrganje, poslužit će i druge gljive. Evo i točnog recepta!

Sastojci

  • malo ulja
  • ako volite: pola crvenog luka
  • 4-5 vrganja
  • 4 jaja
  • po želji: 1 ljuti
  •  feferon

Priprema

  1. Na malo ulja, ako volite prvo prodinstajte nasjeckani crveni luk, a kada luk omekani dodajte i narezane vrganje. Nemojte ih rezati pretanko, neka budu malo deblji.

  2. Sve skupa dinstajte nekoliko minuta.

  3. Tada u tavu razbijte jaja, promiješajte drvenom kuhačom, posolite i po želji dodajte ljute feferone.

  4. Poslužite i uživajte, a umjesto klasične fritaje na tanjuru probajte ju poslužiti i u sendviču s malo svježe salate po izboru.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više