Search

Uskršnje slastice na način poznatog francuskog chefa

Uskršnje slastice na način poznatog francuskog chefa

Uskrs Alaina Duccasea


Image: alain-ducasse.com

Kao i svake godine, čokoladna radionica Manufacture de Chocolat poznatog francuskog chefa Alaina Ducassea, prezentira svoje viđenje uskršnjih slastica

Alain Ducasse postao je prvi chef vlasnik restorana s tri Michelinove zvjezdice u tri različita grada. Također, poznat je kao jedan od sveukupno dva chefa u cijelom svijetu koji je kroz karijeru nagrađivan s čak 21 Michelinovom zvjezdicom. Ne čudi da chef s tolikim iskustvom na stol može donijeti i maksimalnu kreativnost, što svake godine dokazuje svojom inovativnošću u pripremi uskršnjih slastica u svojoj radionici čokolade Manufacture de Chocolat.

Tako je ove godine predstavljen zabavan pogled na uskršnja jaja u tri različite varijante. L'œuf feuilleté ("Laminirano jaje") sačinjeno je lijevanjem tankih slojeva najfinije tamne i pralina. Nema punjenje, ali fascinantna je preciznost koju vidimo u izradi kada se jaje prepolovi.

Alain Ducasse

Najzanimljiviji proizvod ovogodišnjeg Ducasseovog Uskrsa je kutija s 4 uskršnja jajeta koja izgledaju poput pravih. Ono što je ostalo od stvarnog kokošjeg jajeta je ljuska koja je precizno obložena slojem čokolade kako bi se jaje moglo lakše pojesti i ispunjena čokoladnom kremom u 4 okusa: kokos, pistacija, badem i lješnjak. Kako se ove zabavne slastice jedu? Tako da se razbije njihova ljuska i oguli se kao i kod pravih jaja, samo što umjesto bjelanjka i žutanjka unutra pronalazite ukusnu čokoladnu kremu.

Za klasičare tu su i čokoladna jaja te zvono, izrađeni slaganjem mliječne čokolade i pralina u redovima, poput još nedovršenih skulptura. Jaje nosi okus praline od badema, dok je zvono od kokosa. Bez obzira jeste li raspoloženi za malo slatke čokoladne zabave ili samo želite uživati u biranim okusima najfinije čokolade, Manufacture de Chocolat nudi ponešto za svakoga.

Alain Ducasse

Related articles

Buro 24/7 Selection

više