Search

Već dugo nismo vidjeli ovako zanimljivu etiketu pjenušca, a za nju je zaslužan hrvatski ilustrator

Već dugo nismo vidjeli ovako zanimljivu etiketu pjenušca, a za nju je zaslužan hrvatski ilustrator

Miron Milić osmislio etiketu za hrvatski pjenušac Piena

Urednik: D.D.


Image: Swanky Monkey Garden

Svečane proslave koje se organiziraju krajem godine diljem svijeta, gotovo uvijek uključuju i pjenušava vina. Zvuk otvaranja boce pjenušca i mjehurići koji se kriju u boci svima izmame osmjeh na lice, a veselje ispijanja sadržaja boce garancija je za dobru zabavu.

Jedna od novih boca na domaćem tržištu je i pjenušac Piena koji je poseban po mnogim stvarima. Radi se od domaćih sorti iz okolice Jastrebarskog - štajerska belina, žuti plavec, šipon i kraljevina, ali se za proizvodnju koristi metoda koju naši susjedi Talijani koriste za proizvodnju prosecca, pa su čak i stručnjaci iz Valdobbiadene regije, odnosno domovine prosecca, pomagali na početku ove domaće pjenušave priče.

Već dugo nismo vidjeli ovako zanimljivu etiketu pjenušca, a za nju je zaslužan hrvatski ilustrator (фото 1)

Kako kvalitetan proizvod ide ruku pod ruku uz kvalitetne vizuale, vizualni identitet Piene je djelo zagrebačke dizajnerice Romane Kajp, a za ove blagdane se u ovoj domaćoj priči našla i još jedna kvalitetna suradnja.

Blagdansku etiketu, koja je dostupna isključivo u zagrebačkom baru Swanky Monkey Garden, za Pienu je nacrtao istaknuti hrvatski ilustrator Miron Milić. Swanky Monkey u Mironovoj izvedbi je retro majmunčić koji vješto balansira na bačvi vina dok Pienu otvara sabrage tehnikom otvaranja boca odrubljivanjem čepa - nešto što se zasigurno vidjeli u fail video kompilacijama na internetu.

Leave a comment

više