Search

Vina Badela 1862 osvojila nagrade u Sjedinjenim Američkim Državama

Vina Badela 1862 osvojila nagrade u Sjedinjenim Američkim Državama

Četiri nove međunarodne nagrade

Image: PR

Zlatne i srebrne medalje za Ivan Dolac Barrique berbe 2009., Korlat Merlot 2012., Korlat Syrah 2011., Dingač 50° na 16. Finger Lakes International Wine Competition 2016 u Rochesteru (NY), SAD

Vina Badela i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete i ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Na velikom ocjenjivanju 16. Finger Lakes International Wine Competition 2015 , Rochester, SAD (treće u SAD), Ivan Dolac Barrique berbe 2009. osvojio je zlatnu medalju, dok su Korlat Merlot 2012., Korlat Syrah 2011., Dingač 50° 2011. osvojili srebrne medalje. Na ovom natjecanju bilo je prijavljeno skoro 4.000 uzoraka, koje je ocjenjivalo 73 sudaca iz 20 zemalja. Posebnost ovog natjecanja je u tome što pored vinskih stručnjaka i sommeliera u žiriju sudjeluju i uvoznici, trgovci na malo i industrijski konzultanti koji svoj sud daju i o potencijalu koja ta vina imaju za američko tržište.

Vina Badela 1862 osvojila nagrade u Sjedinjenim Američkim Državama (фото 1)

Dingač 50° i Ivan Dolac Barrique su vina od autohtone hrvatske sorte plavac mali. Plavac mali je rasprostranjen obalno-otočnim dijelom srednje i južne Dalmacije, ali svoj najveći potencijal ostvaruje u najekstremnijim uvjetima poluotoka Pelješca i otoka Hvara. Ivan Dolac Barrique 2009. predstavio se svijetu u novom dizajnu boce i opreme, kakvo ovo vino zaslužuje. Na boci (dizajn Vanja Cuculić) s reproduciranom kartom otoka Hvara, želi se naglasiti jedinstveni položaj Ivan Dolca na svjetskoj vinskoj karti, a sam naziv tiskan je zlatnim slovima, kao asocijacija na mnoga svjetska priznanja za ovo vino.

Vina Badela 1862 osvojila nagrade u Sjedinjenim Američkim Državama (фото 2)
Etiketa Dingača 50° također ističe posebnost položaja Dingač, ekstremna nagnutost terena na kojem su vinogradi od 50°. Badel 1862 time ne samo da promovira plavac mali kao autohtonu hrvatsku sortu, što je prepoznato na svjetskim ocjenjivanjima Decanter u Londonu, Vinalies Internationales u Parizu, Mundus vini (i Mundus vini Bio Fach) u Neustadtu i na International Wine Challenge u Londonu, već i osobitost svakog vina te sorte u ovisnosti na teritoriju na kojem raste loza.

Korlatska vina Korlat Merlot 2012. i Korlat Syrah 2011. nadopunila su zbirku svjetskih medalja za vina s Korlata. Vina su to koja su od lansiranja 2011. godine osvojila 40 velikih nagrada.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više