Search

Vino koje se idealno slaže sa slasticama

Vino koje se idealno slaže sa slasticama

Korlat Merlot Boutique

Urednik: BURO.

Image: PR

Korlat Merlot Boutique vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina

Ljeto 2011. godine upamćeno je po rekordnim temperaturama i suši, zbog čega je grožđe na vrhunskim položajima Korlat ubrzano dozrijevalo. Vinogradari i enolozi Badela 1862 su znatno ranijom berbom od uobičajene proizveli vrhunsko suho vino Merlot, a od grožđa s ekstremno visokim sladorima dobivenim prosušivanjem na trsu stvorili su vrhunsko slatko vino Korlat Merlot Boutique 2011. Korlat Merlot Boutique vrhunske je kakvoće, proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. Korlat Merlot Boutique ujedno je prvo vino koje se kod nas proizvelo od ove svjetski priznate sorte dok se većina desertnih vina s ovog podneblja proizvode od autohtonih sorti.

Merlot

 

U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja  u  harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa. Idealno je za sljubljivanje s raskošnim desertima poput čokoladnih torti, karameliziranih badema, rafiola, smokvenjaka, mantala. Ovo iznimno, raskošno vino, dobilo je i odgovarajuću odjeću. Dosadašnji nagrađivani dizajn boca Korlat linije čije se boce dizajniraju posebno za svaku berbu (dizajn Vanje Cuculića), urešen je za ovo vino posebnom ilustracijom dizajnerice Srđane Modrinić.

Korlat Merlot Boutique u prodaji je od 15. studenoga u izabranim restoranima, vinskim barovima, kafićima i slastičarnicama te u trgovinama s bogatim vinskim odjelima, kao i u vinotekama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više