Traži

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane

Aperitiv bar i restoran As Ljubljana


Fotografija: asaperitivo.com

Jeste li se ikada zapitali zašto su Talijani uvijek nasmijani, veseli i puni života?

Razlog je vrlo jednostavan. Talijani jednostavno znaju kako uživati u životu, znaju iskonsko značenje pojma "la dolce vita", znaju kako uzeti vremena za sebe i uživati u opuštenoj večeri u društvu prijatelja. A kako biste doživjeli sve ovo, ne morate krenuti put Trsta ili Milana, ali biste zato trebali krenuti u Sloveniju, gdje u samome centru Ljubljane možete bez problema uživati u Belliniju, Aperol Spritzu i prošeku te ukusnim zalogajima i odličnoj glazbi.

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 1)

Aperitiv As definitivno predstavlja novu definiciju aperitiv bara gdje možete uživati u čaši dobrog vina, koktela ili šampanjca, domaćim grisinima, vrhunskom pršutu, kanapeima i naravno, opuštenoj atmosferi. Kako sami kažu, predstavljaju pravi kulturni fenomen, a ovo mjesto, čiji je cilj razmaziti svačije nepce, predstavlja jednu pravu uvertiru za sve ljubitelje gastronomije koji će možda poželjeti nešto konkretnije.

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 2)

Restoran As još se od samih početaka ističe mediteranskom kuhinjom, i mjesto je gdje se gosti uvijek vraćaju po kulturnu i laganu hranu, po miris svježih začina i bocu dobrog vina, po unikatnu mješavinu talijanske prisnosti i kozmopolitske sofisticiranosti. Ako pitate za njihovu filozofiju, ona će glasiti – jednostavni i vrhunski sastojci, a njihova najbitnija metoda je ljubaznost koja svoje mjesto nalazi u prestižnom i domaćem ambijentu, te strast, bez koje, kako naglašavaju, jednostavno ne ide.

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 3)

Ovdje brk možete omastiti svježom ribom, odreskom ili povrćem s japanskog žara, juhom od školjaka, tjesteninom s butargom, biftekom, domaćom paštetom, domaćom panna cottom s marmeladom od šljive ili pak čokoladnom tortom za ono vrijeme kad ipak trebate nešto malko intenzivnije. Sve to uz vrhunsku vinsku kartu talijanske, francuske i slovenske adrese, i naravno, impresivan ambijent u kojem se naročito ističe stablo hrasta staro 150 godina oko kojeg je gnijezdo savio ovaj šarmantni ambijent.

Unutarnji prostor s otvorenim tlocrtom dobio je potpis međunarodno priznate i ugledne produkt dizajnerice Nike Zupanc koja je svojom interpretacijom posebno naglasila napetost između unutarnjeg i vanjskog prostora i time dobila jedan ne-prostor koji svatko može protumačiti kako mu se prohtije. Ono što ovaj prostor čini još posebnijim jest elegantna terasa s koje se ljeti pruža pogled na stari ljubljanski grad, a uz hlad krošnje stoljetnog hrasta, lagani povjetarac, dobro društvo, odličnu hranu i kvalitetnu kapljicu, zasigurno će vas podsjetiti zašto upravo male stvari čine bitnu razliku u našim životima. Živjeli!

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 4)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 5)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 6)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 7)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 8)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 9)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 10)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 11)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 12)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 13)

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane (фото 14)

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor