Traži

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane

Vrhunske talijanske delicije u samom središtu Ljubljane

Aperitiv bar i restoran As Ljubljana


Fotografija: asaperitivo.com

Jeste li se ikada zapitali zašto su Talijani uvijek nasmijani, veseli i puni života?

Razlog je vrlo jednostavan. Talijani jednostavno znaju kako uživati u životu, znaju iskonsko značenje pojma "la dolce vita", znaju kako uzeti vremena za sebe i uživati u opuštenoj večeri u društvu prijatelja. A kako biste doživjeli sve ovo, ne morate krenuti put Trsta ili Milana, ali biste zato trebali krenuti u Sloveniju, gdje u samome centru Ljubljane možete bez problema uživati u Belliniju, Aperol Spritzu i prošeku te ukusnim zalogajima i odličnoj glazbi.

Aperitiv As definitivno predstavlja novu definiciju aperitiv bara gdje možete uživati u čaši dobrog vina, koktela ili šampanjca, domaćim grisinima, vrhunskom pršutu, kanapeima i naravno, opuštenoj atmosferi. Kako sami kažu, predstavljaju pravi kulturni fenomen, a ovo mjesto, čiji je cilj razmaziti svačije nepce, predstavlja jednu pravu uvertiru za sve ljubitelje gastronomije koji će možda poželjeti nešto konkretnije.

Restoran As još se od samih početaka ističe mediteranskom kuhinjom, i mjesto je gdje se gosti uvijek vraćaju po kulturnu i laganu hranu, po miris svježih začina i bocu dobrog vina, po unikatnu mješavinu talijanske prisnosti i kozmopolitske sofisticiranosti. Ako pitate za njihovu filozofiju, ona će glasiti – jednostavni i vrhunski sastojci, a njihova najbitnija metoda je ljubaznost koja svoje mjesto nalazi u prestižnom i domaćem ambijentu, te strast, bez koje, kako naglašavaju, jednostavno ne ide.

Ovdje brk možete omastiti svježom ribom, odreskom ili povrćem s japanskog žara, juhom od školjaka, tjesteninom s butargom, biftekom, domaćom paštetom, domaćom panna cottom s marmeladom od šljive ili pak čokoladnom tortom za ono vrijeme kad ipak trebate nešto malko intenzivnije. Sve to uz vrhunsku vinsku kartu talijanske, francuske i slovenske adrese, i naravno, impresivan ambijent u kojem se naročito ističe stablo hrasta staro 150 godina oko kojeg je gnijezdo savio ovaj šarmantni ambijent.

Unutarnji prostor s otvorenim tlocrtom dobio je potpis međunarodno priznate i ugledne produkt dizajnerice Nike Zupanc koja je svojom interpretacijom posebno naglasila napetost između unutarnjeg i vanjskog prostora i time dobila jedan ne-prostor koji svatko može protumačiti kako mu se prohtije. Ono što ovaj prostor čini još posebnijim jest elegantna terasa s koje se ljeti pruža pogled na stari ljubljanski grad, a uz hlad krošnje stoljetnog hrasta, lagani povjetarac, dobro društvo, odličnu hranu i kvalitetnu kapljicu, zasigurno će vas podsjetiti zašto upravo male stvari čine bitnu razliku u našim životima. Živjeli!

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više