Search

Vrijeme je za prefine fritule s bundevom

Vrijeme je za prefine fritule s bundevom

Recept s gastro bloga Ave Dulcis


Image: Ave Dulcis

"Fritule su tradicionalni mali zalogaj, nisu posebno vezane ni uz doba godine ni uz događaj, rekli bismo da su uvijek in. A kod mene je uvijek in isprobati nešto novo. Sve što vam treba je pire od bundeve, a to sam sigurna u ovo doba godine ne nedostaje." poručila je autorica gastro blaga Ave Dulcis na kojem smo pronašli ovaj sjajni recept za fritule s bundevom koje će vas oduševiti... 

Sastojci

250 g brašna
2 žlice šećera
prstohvat soli
500 g pirea od bundeve
(bundevu ispecite u pećnici i propasirajte u blenderu)
1 jaje
2 žlice ruma
korica jedne bio naranče
pola vrećice suhog kvasca
100 ml mlijeka

ulje za prženje
šećer i cimet

Vrijeme je za prefine fritule s bundevom (фото 1)

Priprema

U mlakom mlijeku izmiješajte kvasac i šećer pa ostavite da se aktivira. Preostale sastojke stavite u zdjelu,  dodajte aktivirani kvasac s mlijekom i izmiješajte. Tijesto treba biti  mekano kao i za "obične" fritule, pa pripazite s mlijekom jer je bundeva vlažna. Ostavite poklopljeno barem sat vremena dok se ne udvostruči. Zagrijte ulje u dubokoj posudi, pa žlicom vadite hrpice i pržite ih do zlatno žute boje. Ostavite ih kratko na ubrusu da se ocijede, a zatim ih uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više