Search

Vrijeme je za tiramisu tortu s malinama!

Vrijeme je za tiramisu tortu s malinama!

Savršen ljetni desert


Image: Domaćica Blog

Tiramisu torta s malinama je savršen desert za ljetne dane koji možete isprobati već danas

Recept za ovu divnu tortu donosimo vam s bloga Domaćica, autorice Sanje Mijac koja nas je još jednom oduševila svojim receptom. Ova torta je daleko od pravog tiramisua, ali kako kaže Sanja, okusom i teksturom na njega itekako podsjeća. U nastavku otkrijte njezin recept.

Sastojci za jedan biskvit (radite tri biskvita)

1 cijelo jaje

5 žlica šećera

7 žlica mlijeka

6 žlica oštrog brašna

2 žličice Dolcela praška za pecivo

Sastojci za močenje biskvita

500 ml skuhane kave 

2 žličice ruma

Sastojci za kremu

4 žumanjka

150 g šećera

500 g mascarponea ili sira po izboru 

2 Dolcela vanilin šećera

200 ml tekućeg šlaga 5+ Dolcela ili slatkog vrhnja za šlag

1 velika staklenka pekmeza od malina

oko 450 g svježih malina

Vrijeme je za tiramisu tortu s malinama! (фото 1)

Priprema

Pećnicu upalite na 180ºC. Kalup promjera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje, a stranice namastite. Na najjačoj brzini izmiksajte jaje sa šećerom, zatim dodajte mlijeko, brašno i prašak za pecivo te kratko izmiksajte da se spoji. Smjesu izlijte u kalup, pecite oko 10-12 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha. Dok se jedan biskvit peče, pripremite drugi. Unaprijed si za biskvite skuhajte kavu po želji i dodajte joj malo ruma. 

Za kremu na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Kada se lagano ohlade u njih umiješajte sir i vanilin šećere. Izmiksajte da se spoji. Posebno izmiksajte tekući šlag ili slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.

Nakon što izvadite posljednji biskvit iz pećnice, ponovno sastavite kalup, obložite ga masnim papirom skroz u visinu kako bi vam torta bila čvrsta budući da je puno viša od samog kalupa. Kavu, kremu te pekmez i maline rasporedite, svako zasebno, na 3 jednaka dijela.

Na dno kalupa stavite jedan biskvit, cijelog ga izbodite slamkom pa ga zalijte jednim dijelom kave, premažite jednim dijelom pekmeza, rasporedite jedan dio malina i premažite jednim dijelom kreme. Stavite drugi biskvit i ponovite postupak. Kad ste gotovi tortu ostavite 4-5 sati u hladnjaku da se stvrdne, a može i preko noći. Sutradan maknite kalup i ukrasite tortu po želji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više