Traži

Zagreb dobiva novi vege bistro

Zagreb dobiva novi vege bistro

Otvorenje u ponedjeljak

Urednik: BURO.


Fotografija: PR

Zdravlje na tanjuru u bistrou Šumski kuhar

Ako ste u potrazi za zdravim obrokom u centru grada zabilježite sljedeći ponedjeljak (1. prosinca) u svoj kalendar. Točno u podne na adresi Tkalčićeva 7, Anton Rudan, lovac na samoniklo bilje, otvara svoj raw food bistro Šumski kuhar u kojem će vas dočekati specijaliteti od konoplje te raznih sezonskih samoniklih biljaka. Većinu biljaka za potrebe restorana beru nezaposlene žene s područja posebne državne skrbi, a koje su tokom godine završile tečaj i postale prve certificirane beračice samoniklog bilja u Hrvatskoj. Bilje se bere na netaknutim područjima, odnosno koje nikada nije bilo izloženo industrijalizaciji i prometno je nerazvijeno. Upravo u tim predjelima, nakon rata, vrlo je malen broj ljudi ostao živjeti tako da je bilje iz tog razloga vrhunski čisto i zdravo.

Rezanci od tikvica

Na temelju svojeg dugogodišnjeg iskustva, niza edukacija i prvenstveno ljubavi prema samoniklom bilju te njegovog iskorištavanju u prehrambene i edukativne svrhe, Rudan i tim osmislili su, kreirali i isprobali stotine recepata koje ćete svakodnevno moći pronaći na bogatom jelovniku bistroa Šumski kuhar.

Juha

Šumski koncept restorana sastoji se od četiri cjeline: sirovi program (raw-food), brza hrana (fast food), dnevna ponuda jela (daily menu) i à la panj (à la carte), a sve to bit će nadopunjeno raznovrsnim zdravim i svježe cijeđenim sokovima (od koprive, gljiva, breze...), neobičnim pivima, kupinovim vinom, mlijekom od konoplje, ekološkim kavama, ali naravno i slasticama te integralnim kruhom i pecivima.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više