Search

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro!

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro!

Na čelu s Tvrtkom Šakotom

Tekst: BURO.

Image: Nataša Njegovanović,
Željka Zrnić

Odnedavno je na zagrebačkom Gornjem gradu otvoren novi bistro koji je već zaintrigirao brojne turiste, ali i Zagrepčane. Riječ je o Brokenships bistrou otvorenom u sklopu Muzeja prekinutih veza. Gotovo svi relevantni svjetski muzeji svojim posjetiteljima nude mogućnost da predahnu uz dobar zalogaj u muzejskom restoranu ili bistrou. Tako posjetiteljima otvaraju mogućnost da i kroz  gastronomsku ponudu iskuse kulturu zemlje u kojoj se nalaze. Ako  je vjerovati onoj narodnoj da "ljubav ide kroz želudac" - bilo je pitanje vremena i prilike kada će Muzej prekinutih veza započeti vezu s gastronomijom. Čim im se pružila  prilika za unajmljivanje susjednog lokala kontaktirali su Tvrtka Šakotu, jednog od vodećih hrvatskih chefova s ponudom da im bude konzultant u realizaciji ovog projekta.

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 1)

Željeli su ponuditi jednostavan koncept - bistro, čiju su ponudu inspiriranu misijom muzeja saželi u "confusion cuisine, comfort food i single meals". Vizije su im se preklopile na formatu bistroa i hrvatskoj tradiciji kao osnovi kreiranja menija. Šakota je dobio potpuno slobodne ruke u oblikovanju kuhinje, odabiru opreme, tima i namirnica, kreiranju menua i recepata. Imajući u vidu činjenicu da muzej godišnje posjeti oko sto tisuća stranih turista, osim obogaćivanja lokalne gastronomske ponude, ovo je sigurno sjajna prilika za promociju hrvatske kuhinje.

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 2)

Za dizajn interijera zaslužna je dizajnerica Željka Zrnić, u suradnji s vlasnikom Muzeja i bistroa Draženom Grubišićem, koja nam je otkrila ideju iza zanimljivog izgleda prostora: "Što se interijera tiče, prostorni koncept se temelji na promjeni intenziteta emocija kad se osoba zaljubljuje ili manje poželjno odljubljuje. Nježne i blijede emocije postaju sve jače i intenzivnije kao i obratno, nešto što je prije bilo strastveno, postepeno blijedi dok ne postanemo indiferentni. Kao kontrast voltama i nježnim zidovima, je tamni, puni drveni namještaj kao i crna oprema i rasvjeta u prostoru." Važno je za napomenuti i da je za opremu dijela interijera korišten hrvatski dizajn, odnosno rasvjeta s potpisom Grupe, dok su stolice i namještaj na terasi Trika.

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 3)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 4)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 5)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 6)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 7)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 8)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 9)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 10)

Zagreb je dobio novu gastro adresu, upoznajte Brokenships Bistro! (фото 11)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više