Search

Zagrebačko mjesto gdje vrijeme teče drugačije

Zagrebačko mjesto gdje vrijeme teče drugačije

Pomalo bar


Image: PR

"Ime odražava naš pogled na život pa smo u užurbani Zagreb odlučili unijeti malo južnjačke filozofije" rekli su nam iz Pomalo bara gdje toplo preporučamo da se uputite na malu dnevnu pauzu

Ukoliko dan ili večer provodite u blizini Doma sportova to vam neće biti daleko jer Pomalo bar se nalazi na adresi Andrije Žaje 63. Jednostavno i pomalo, životni je stil koji kombinira radost u malim stvarima kroz opušteno stanje svijesti i optimističan pogled. I da, ove ideje su se pridržavali mladi vlasnici prilikom otvaranja ovog kafića/wine bara. Pomalo je gradski kutak koji vam nudi da uz odabrano piće nešto i prigrizete. Pravo je mjesto za one koji žele uzeti pauzu uz moto vlasnika "Uspori tempo, samo pomalo". Prostor je ugodan i atmosferičan, a za tople dane tu je i posebno šarmantna terasa. Ružmarin i lavanda na asfalt Trešnjevke unose miris Jadrana i zato ćete vrlo brzo moto vlasnika usvojiti i kao svoje pravilo.

Zagrebačko mjesto gdje vrijeme teče drugačije (фото 1)

Za vizulani identitet zaslužna je arhitektica Jelena Miljanović koja je 'pomalo' filozofiju doslovno zaokružila u dizajnu loga i cjenika. Iako su uglavnom mjesta ovog tipa rezervirana za uži centar grada, odlazak u Pomalo bar idealna je prilika da promjenite rutinu i uputite se u jedan od najstarijih dijelova Zagreba - Trešnjevku.

U ponudi su odlična vina na čaše, domaće plate i fini zalogaji, vrhunsko pivo čiju listu čine i domaći proizvođači craft piva, a možete probati i zdrave sokove. Dan je najbolje započeti lagano, a doručak ovdje je poseban, jer uz tost s pestom od bosiljka, gostima se nudi "Smoothie sam" - sasvim poseban smoothie za koji sami birate voće i povrće i okus s kojim želite krenuti u radni dan.

Zagrebačko mjesto gdje vrijeme teče drugačije (фото 2)

Za pauzu od radnog tempa u ponudi je piadina (talijanski kruh s pršutom i skutom) koja se izvrsno slaže s cijeđenim prirodnim sokom s okusom mente ili đumbira. Za večernje sate i kraj radnog dana najbolje se opustiti uz čašu vina, izbor je bogat cjenovo pristupačan, a svatko će pronaći nešto za sebe. U ponudi su i bogate plate (dvije vrste sira, pršut, crne i zelene masline, umak od paprike, džem od smokve, bosiljak), a sastojci poput pršuta i sira dolaze iz obližnje pršuterije Bura i sol. A to je garancija da ćete kušati nešto originalno hrvatsko i jako ukusno. Pomalo vikendi rezervirani su za razna događanja kao što su blues večeri s akcijskim cijenama vina i plata, a prostor je moguće iznajmiti za svoje zabave.

Zagrebačko mjesto gdje vrijeme teče drugačije (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više