Search

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani

Bazilika Družina


Image: bazilika.si

Fantastičan koncept koji spaja fine zalogaje i ugodno druženje već neko vrijeme prisutan je u gastro ponudi Ljubljane

Bazilika Družina je ugostiteljski koncept kojeg čini bistro Bazilika u Prešernovoj ulici br.15 i Bazilika Café na adresi Miklošičeva 22 u Ljubljani. Cijela priča nastala je iz velike ljubavi prema kuhanju i druženju za stolom. Zajedničko biranje namirnica, kuhanje i druženje bili su glavna ideja ove gastro priče koja živi već neko vrijeme. Vlasnici svojim gostima istovremeno nude zdrava i ukusna jela koja pripremaju na jednostavan način bez puno kompliciranja i kažu da za njih nema veće sreće od zadovoljnih i sitih gostiju. Sezonske namirnice biraju većinom iz ekološkog uzgoja, a iz njihove kuhinje svako jutro dolazi miris toplog kruha i muffina te sočnih pita koje su specijalnost ovog bistroa.

Juha od graha s jabukom, ravioli od bosiljka i slasne pogačice od ribe samo su neki od slasnih zalogaja, a meni se mijenja svaki tjedan uz stalnu ponudu sendviča, salata, voćnih obroka i pita. Također organiziraju i cateringe koji su sve samo ne tipični. Uvijek su kreativni i u dogovoru s klijentima kreiraju sitne zalogaje po želji. Šarmantna vlasnica Darja Končarević cijelu priču je zaokružila svojom knjigom naziva "Toplo priporočam" u koju je sabrale sve recepte po kategorijama. 

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani (фото 1)

S vremena na vrijeme organiziraju i zajedničke večere, a povezali su se s Kinfolk časopisom i konceptom koji promiče sporiji tempo života te diljem svijeta organizira druženja uz ručak ili večeru. Odličan koncept koji će nas na trenutak natjerati da razmislimo o hranidbenim navikama, ali i namirnicama koje svakodnevno unosimo u svoj organizam. Možda možemo početi već s novom knjigom punom zdravih recepata, a sljedeći put kad odemo na izlet u Ljubljanu znamo gdje ćemo pronaći dobar zalogaj.

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani (фото 2)

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani (фото 3)

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani (фото 4)

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani (фото 5)

Zanimljiv gastro koncept u Ljubljani (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više