Search

Zasladite si dan božanstvenom panna cottom s jagodama

Zasladite si dan božanstvenom panna cottom s jagodama

Recept s omiljenog gastro bloga Ave Dulcis


Image: Ave-dulcis.blogspot.hr

Panna cotta od grčkog jogurta s kompotom od jagoda i rabarbare osvježavajuća je slastica, koju ćete vrlo lako pripremiti te potom u njoj itekako uživati

Jagodice su u prodaji već na svakom uglu pa bi ih valjalo i iskoristiti u slasticama. Evo jednog sjajnog recepta s omiljenog nam gastro bloga Ave Dulcis autorice Tamare Ivančić, u kojem glavnu riječ vodi svima nam draga panna cotta, ali nadopunjena kompotom od jagoda i rabarbare. Kako pripremiti božanstvenu slasticu doznajte u nastavku...

 


Sastojci
za kompot
250 g jagoda
200 g rabarbare
200 ml vode
3 žlice svijetlog meda
1 mahuna vanilije
sok jednog limuna

za panna cottu
250 ml slatkog vrhnja
200 ml grčkog jogurta
1 vrećica želatine
3 žlice šećera

Zasladite si dan božanstvenom panna cottom s jagodama (фото 1)

Priprema
Želatinu pripremiti po uputama na pakiranju. U lončiću zagrijati slatko vrhnje i šećer, pazeći da ne zavrije. Dodati želatinu i miješati dok se želatina ne otopi. Ohladite pa dodajte jogurt i sve izmiješajte. Kremu ulijte u zdjelice za posluživanje.

Za pripremu kompota potrebno je očistiti jagode i rabarbaru pa odrezati na komade. U lončić staviti  vodu i med, limunov sok i otvorenu mahunu vanilije. Dodajte prvo rabarbaru pa na laganoj vatri kuhajte dok ne omekša. Tad dodajte i jagode pa kuhajte samo par minuta. Kompot ohladite i poslužite uz panna cottu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više