Search

Zavirite u NOMU, najpopularniji fine dining restoran na svijetu

Zavirite u NOMU, najpopularniji fine dining restoran na svijetu

Restoran koji je čitavu Skandinaviju lansirao na iznimnu važnu poziciju na gastronomskoj karti svijeta prošle je godine obnovio svoje ruho, a kako izgleda danas, donosimo u nastavku

Tekst: L.L.


Image: Instagram / Deezen

Danska NOMA dobro je poznato odredište za svakog gurmana imalo zainteresiranog za svijet gastronomije. Chef Rene Redzepi kroz godine je stvorio iznimno cijenjeno mjesto u gastronomskim krugovima, njegov je restoran čak četiri puta proglašen najboljim na svijetu te je ponosan vlasnik dvije Michelinove zvjezdice.

Zavirite u NOMU, najpopularniji fine dining restoran na svijetu (фото 1)

Ono po čemu se ovaj chef razlikuje od ostatka svijeta kojem pripada jest neprestani rad na novim projektima, a posljednjih je godina svoj restoran selio čak i na različite adrese. Posljednji takav pothvat bila je NOMA u Meksiku, a nakon toga, otvorena je nova, 2.0 verzija restorana u Kopenhagenu. Redzepi je također poznat po jelima koja sadrže neobične namirnice. Ovaj kreativni chef inspiraciju i sastojke pronalazi u prirodi, vlastitom vrtu u sklopu restorana te je jedan od začetnika danas iznimno popularnog trenda fermentiranja.

Meni NOME mijenja se s godišnjim dobima, koriste se samo sezonske namirnice, jela su moderna i jednostavna, u skandinavskom stilu, a posebna se pažnja posvećuje detaljima, kako na tanjuru, tako i kada je u pitanju interijer prostora. Redzepi je iznimno vezan za prirodu koja ga okružuje te je, logično, isto to prenio i na sam restoran. NOMA je danas presvučena u različite vrste i nijanse drva, odiše elegancijom, ali i divnom jednostavnošću koja prostor restorana čini ugodnim i nepretencioznim, pa čak i kada je riječ o jednom od najboljih restorana svijeta. Restoran je dizajnirao studio Dinesen i, čini se, u potpunosti prenio Redzepijevu kulinarsku filozofiju u prostrani danski restoran.

Zavirite u NOMU, najpopularniji fine dining restoran na svijetu (фото 2)

Zavirite u NOMU, najpopularniji fine dining restoran na svijetu (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više