Search

Zdrava matcha granola koju možete pripremiti kod kuće

Zdrava matcha granola koju možete pripremiti kod kuće

Recept s bloga Prstohvat soli


Image: Prstohvat soli

Matcha je prah dobiven od posebno uzgojene i tretirane vrste zelenog čaja. Zbog svojeg pozitivnog djelovanja na ljudski organizam, u modernoj se prehrani često dodaje u deserte ili primjerice granolu.

Ana V. Đurđević s bloga Prstohvat soli probala je matcha prah dodati u svoju domaću granolu, a mi vam donosimo njezin recept. Kao inspiracija za ovaj recept poslužila joj je slična granola koju je probala na putu u Tokio, pa se tako odvažila isprobati vlastitu verziju.

Sastojci:

300 g zobenih pahuljica

60 g kokosovog ulja

80 g meda

2 žlice matcha praha

100 g sirovih badema

50 g goji bobica

50 g suhih smokvi

Zdrava matcha granola koju možete pripremiti kod kuće (фото 1)
Priprema:
Bademe grubo nasjeckajte nožem, a smokve narežite na kockice. Protvan obložite papirom za pečenje i upalite pećnicu na 180°C. Kokosovo ulje otopite ako je u krutom stanju, maknite s vatre, dodajte mu med i matcha prah. U veću posudu stavite zobene pahuljice i bademe pa sve prelijte uljem i medom. Sve zajedno izmiješajte i rasporedite po protvanu tako da bude u jednakom sloju te pecite oko 20 minuta ili dok granola ne počne dobivati boju. Povremeno otvorite pećnicu i promiješajte sastojke kako ne bi zagorjeli. Kad je gotovo izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi pa umiješajte smokve i goji bobice i sve spremite u veću posudu. Granolu možete poslužiti s mlijekom ili jogurtom uz dodatak svježeg voća prema želji.

Zdrava matcha granola koju možete pripremiti kod kuće (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više