Search

Zdravi muffini bez glutena koje možete ponijeti na plažu

Zdravi muffini bez glutena koje možete ponijeti na plažu

Sa špinatom i mladim lukom


Image: Instagram

U ovim muffinima možete uživati bez imalo grižnje savjesti

Sastojci:
2 jaja
100 grama heljdinog ili rižinog brašna
150 ml rižinog mlijeka za kuhanje
2 žice maslinovog ulja
½ praška za pecivo
1 žičica soli
150 grama svježeg špinata
1 sitno nasjeckan mladi luk
1 mala žlica narezanog svježeg ili sušenog vlasca
malo papra

Listove špinata operite, isijecite na trakice, posolite i ostavite ih da stoje desetak minuta. Mladi luk očistite, operite i usitnite na sitne komadiće. Žumanjke i maslinovo ulje dobro izradite, pa im dodajte vlasac, sol i papar. Zatim u smjesu umiješajte rižino mlijeko za kuhanje, mladi luk i ocijeđeni špinat. Kada ste smjesu dobro izmiješali, dodajte joj brašno, prašak za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite u kalupe za muffine, stavite otprilike dvije-tri žlice u jedan kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više