Search

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti

Jeste li ga već posjetili?

Tekst: E.G.


Image: Mateja Vrčković

Nedavno smo pisali o tome kako je Zagreb dobio još jednu zanimljivu gastro adresu u centru grada, "El Toro Street Food", a kad se malo smirilo uzbuđenje oko otvaranja, odlučili smo da je vrijeme da ga posjetimo i provjerimo što sve krije na jelovniku. Iako smo fotografije prostora već vidjeli, moramo reći kako on uživo izgleda još impresivnije i raskošnije. Po dolasku smo odmah krenuli s kratkim razgovorom s chefom Mariom Miheljom, koji nam je ponosno rekao kako su prvi dojmovi i više nego dobri. Znali su da imaju dobru priču i da mogu očekivati dobre rezultate, ali nisu se baš nadali da će im se već u prvom tjednu dogoditi da rasprodaju svu hranu koju imaju na raspolaganju. Zanimanja gostiju, dakle, nije izostalo, a s obzirom na odličnu ponudu jela, vjerujemo da će se taj trend i nastaviti. Kako nam je Mihelj nastavio objašnjavati, ova varijanta El Tora je puno opuštenija od El Tora u Šubićevoj i trebala bi biti pristupačnija većem broju ljudi. 

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 1)

Isto tako, El Toro u Petrinjskoj se neće toliko fokusirati na hranu iz Latinske Amerike, već će gledati da ponudi specijalitete iz cijelog svijeta. Pritom nam napominje i kako je jako bitno višestruko naglasiti da između street fooda i fast fooda ne stoji znak jednakosti. Naime, nekoliko je gostiju izrazilo negodovanje što je na hranu čekalo dvadesetak minuta, dok Mihelj pojašnjava da je Dim Sum, primjerice, ne moguće pripraviti u kraćem roku. Street food koncept je ovdje na jednoj višoj razini, a jela koja ćete kušati su svakako vrijedna čekanja. Mi smo za predjelo odabrali probati ukusnu kremastu juhu od rajčice s uljem od bosiljka i hrskavim kruhom (40kn) s parmezanom te salatu od bulgura s mariniranom piletinom sa žara (75kn) za koju smo zaključili da je idealno osvježavajuće jelo za nadolazeće toplije dane. 

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 2)

Kušanje glavnih jela smo počeli jako dobrim Dim Sumom (stabljika bambusa, mladi luk, korijander, umak soya yuzu i ulje od sezama, 75kn), nastavili s Empanda lungićem punjenom crnim grahom, dimljenim sirom, maslinama, mariniranim lungićem, avokado dipom i mladom salaticom (60kn), a završili s Hrskavim pohanim pilećim batcima s kremastim pireom od krumpira i češnjaka s limetom i domaćim bbq umakom (70kn) koji su doista ultimativni comfort food, dok za desert ovaj put nismo imali mjesta. Njega ćemo se, baš kao i jela poput zapečenog miso losos odreska, parfea od pilećih jetrica, pikantnog humusa i black angus burgera vratiti kušati prvom sljedećom prilikom!

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 3)

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 4)

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 5)

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 6)

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 7)

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 8)

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više