Traži

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti

Znamo gdje danas na ručak: El Toro Street Food je opcija s kojom nećete pogriješiti

Jeste li ga već posjetili?

Tekst: E.G.


Fotografija: Mateja Vrčković

Nedavno smo pisali o tome kako je Zagreb dobio još jednu zanimljivu gastro adresu u centru grada, "El Toro Street Food", a kad se malo smirilo uzbuđenje oko otvaranja, odlučili smo da je vrijeme da ga posjetimo i provjerimo što sve krije na jelovniku. Iako smo fotografije prostora već vidjeli, moramo reći kako on uživo izgleda još impresivnije i raskošnije. Po dolasku smo odmah krenuli s kratkim razgovorom s chefom Mariom Miheljom, koji nam je ponosno rekao kako su prvi dojmovi i više nego dobri. Znali su da imaju dobru priču i da mogu očekivati dobre rezultate, ali nisu se baš nadali da će im se već u prvom tjednu dogoditi da rasprodaju svu hranu koju imaju na raspolaganju. Zanimanja gostiju, dakle, nije izostalo, a s obzirom na odličnu ponudu jela, vjerujemo da će se taj trend i nastaviti. Kako nam je Mihelj nastavio objašnjavati, ova varijanta El Tora je puno opuštenija od El Tora u Šubićevoj i trebala bi biti pristupačnija većem broju ljudi. 

Isto tako, El Toro u Petrinjskoj se neće toliko fokusirati na hranu iz Latinske Amerike, već će gledati da ponudi specijalitete iz cijelog svijeta. Pritom nam napominje i kako je jako bitno višestruko naglasiti da između street fooda i fast fooda ne stoji znak jednakosti. Naime, nekoliko je gostiju izrazilo negodovanje što je na hranu čekalo dvadesetak minuta, dok Mihelj pojašnjava da je Dim Sum, primjerice, ne moguće pripraviti u kraćem roku. Street food koncept je ovdje na jednoj višoj razini, a jela koja ćete kušati su svakako vrijedna čekanja. Mi smo za predjelo odabrali probati ukusnu kremastu juhu od rajčice s uljem od bosiljka i hrskavim kruhom (40kn) s parmezanom te salatu od bulgura s mariniranom piletinom sa žara (75kn) za koju smo zaključili da je idealno osvježavajuće jelo za nadolazeće toplije dane. 

Kušanje glavnih jela smo počeli jako dobrim Dim Sumom (stabljika bambusa, mladi luk, korijander, umak soya yuzu i ulje od sezama, 75kn), nastavili s Empanda lungićem punjenom crnim grahom, dimljenim sirom, maslinama, mariniranim lungićem, avokado dipom i mladom salaticom (60kn), a završili s Hrskavim pohanim pilećim batcima s kremastim pireom od krumpira i češnjaka s limetom i domaćim bbq umakom (70kn) koji su doista ultimativni comfort food, dok za desert ovaj put nismo imali mjesta. Njega ćemo se, baš kao i jela poput zapečenog miso losos odreska, parfea od pilećih jetrica, pikantnog humusa i black angus burgera vratiti kušati prvom sljedećom prilikom!

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više