Traži

Znamo kako napraviti mini verzije omiljene Pavlove torte

Znamo kako napraviti mini verzije omiljene Pavlove torte

Recept s bloga Cukar

Tekst: L.M.F.


Fotografija: Cukar.com.hr

"Osim što ih je jako jednostavno napraviti, izvrsne su u kombinaciji sa svim voćem. Posebno se vole s jagodama, ali kako je njihova sezona pri kraju predlažem vam da ih isprobate i s malinama, borovnicama ili ribizima čije vrijeme tek dolazi." poručila je Andreja Cukrov, autorica gastro bloga Cukar na kojem smo pronašli ovaj zamamni recept za mini verzije naše omiljene Pavlove torte. Kako ih pripremiti čitajte u nastavku… 

 

Sastojci

4 bjelanjka
250 g šećera
1 žličica jabučnog octa
1 žličica gustina
1 mahuna vanilije
300 ml slatkog vrhnja
250 g jagoda
nekoliko listića mente

Znamo kako napraviti mini verzije omiljene Pavlove torte (фото 1)

Postupak

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Miješajte bjelanjke mikserom dok se ne zapjene pa dodajte šećer jednu po jednu žlicu i nastavite miješati. Miješajte dok smjesa ne postane sjajna, a šećer otopljen. Nježno umiješajte, jabučni ocat, vaniliju i gustin. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i lagano ga namastite uljem ili maslacem pa na njega žlicom ili slastičarskom vrećicom vadite hrpice bjelanjka. Svaku hrpicu formirajte u što pravilniji disk te vodite računa o razmaku između svake. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 30 - 45 minuta. Kada krenu lagano tamnjeti tada su pečene. Ugasite pećnicu i odškrinite vrata, ali ostavite Pavlove u pećnici da se polagano hlade. Nakon toga ih izvadite i ohladite potpuno. Ohlađene Pavlove premažite tučenim slatkim vrhnjem sjeckanim jagodama i listićima mente.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više