Traži

Znamo što biste danas fino mogli ručati!

Znamo što biste danas fino mogli ručati!

Famozna zapečena tjestenina sa sirom

Urednik: L.M.F.


Fotografija: Prstohvatsoli.com

Da, kalorično je, ali vikend je sjajno vrijeme da malo i na taj način zgriješimo. Famozna zapečena tjestenina sa sirom, tko joj uopće može odoljeti kad je tako sočna i ukusna? Ako danas niste od neke inspiracije, a ručak morate pripremiti, ovo je naš prijedlog. Jednostavno je za pripremu i nema neke velike filozofije, a uživat ćete u svakom zalogaju. Recept smo pronašli na gastro blogu Prstohvat soli koji nas uvijek oduševi svojim prijedlozima... 

Sastojci (za 4 osobe)

400 g svježe tjestenine
50 g maslaca
50 g brašna
600 ml mlijeka
200 g Mascarpone sira
50 g cheddar sira, naribanog
sol i papar po ukusu
1 žličica senfa
1 češnja češnjak, sitno narezan

oko 50 g krušnih mrvica
20 g maslaca

Znamo što biste danas fino mogli ručati! (фото 1)

Postupak

Upalite pećnicu da se grije na 200 °C. Pripremite posudu u kojoj ćete peći tjesteninu (primjerice, vatrostalna, promjera 26 cm, može i malo manja). Prvo pripremite krušne mrvice. Na tavici otopite 20 g maslaca i žlicu ulja, u to ih dodajte i kratko propržite. Prebacite u posudu i ostavite sa strane. Mlijeko zagrijte da bude toplo. U drugu posudu stavite 50 g maslaca i dodajte žlicu ulja. Kada se maslac otopi, dodajte brašno pa dobro sjedinite. Odmah počnite postepeno dolijevati mlijeko, cijelo vrijeme miješajući žlicom, kako se ne bi stvorile grudice (ako se one stvore, bešamel samo procijedite kroz sito). Kada ste dobili lijep i gladak umak, u njega dodajte naribani cheddar sir i stavite na laganu vatru da se otopi. Maknite s vatre pa dodajte Mascarpone sir, sol, papar, senf i češnjak. Dobro sjedinite sve sastojke. Paralelno s pripremanjem umaka, stavite tjesteninu da se kuha u dosta posoljenoj vodi. Tjesteninu je potrebno skuhati al dente, da ostane blago tvrda jer će se dodatno skuhati u pećnici. Procijedite je pa je pridružite umaku u posudi. Sve dobro promiješajte, prebacite u posudu za pečenje i pospite s krušnim mrvicama. Pecite oko 25 minuta, ali najbolje je da se vodite bojom krušnih mrvica i gledajte da umak ispod njih pravi balončiće. Poslužite toplo!

Znamo što biste danas fino mogli ručati! (фото 2)

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više