Search

Znate li koji su najpoznatiji recepti koje smo \"pokupili\" iz filmova i serija?

Znate li koji su najpoznatiji recepti koje smo "pokupili" iz filmova i serija?

Friends, Harry Potter, Goodfellas...


Image: PR,
screenshot

Dosta filmova uvijek možemo povezati s hranom, no usput smo dobili neke recepte koje bismo odmah napravili kod kuće, a neki od njih nas naprosto šokiraju...

Film i hrana su jednostavno neodvojivi. Teško da možemo zamisliti Audrey Hepburn bez kroasana koji jede u uvodnim scenama "Breakfast at Tiffany's", "Lady and the Tramp" bez špageta ili "The Big Lebowski" bez poznatog White Russiana. YouTube kanal Binging with Babish posvećen je upravo hrani iz filmova i u samo dvije godine prikupio je 2,3 milijuna pretplatnika. Autor kanala priprema apsolutno svu hranu za koju smo recepte dobili iz filmova ili jela koja su filmovi popularizirali. Priprema se sve! Od jednostavnog recepta iz "Twin Peaksa" do burrita koji je sačinjen od svih vrsta mesa, koji smo dobili iz "Regular Show". Mi vam donosim pet recepata koje smo pronašli upravo na ovom kanalu i koje od sada možete pripremiti u svojoj kuhinji.

Pita i kremasto pivo s bundevom iz "Harryja Pottera"

U Hogwartsu smo uvijek mogli obratiti pozornost na neobična jela koja su se posluživala učenicima i profesorima te je većina nas maštala o tome da se nađemo na magičnoj večeri dok je začarani strop iznad nas. Iako se nije preporučivalo učenicima da piju, oni su nerijetko uzimali lagano alkoholno pivo od bundeve. Recept za ovo pivo sastoji se od iris rakije, ekstrakta vanilije, sirupa, bjelanjaka i vrhnja. Harryjevo omiljeno jelo jest trostruka pita. S obzirom koliko Englezi vole bundevu, ne čudi da je na ovome kanalu postavljen recept za jednu vrstu pite od bundeve.

"The Moist Maker" sendvič iz "Prijatelja"

Svi se sjećamo epizode u kojoj Rossov kolega pojede njegov omiljeni sendvič i emocionalnog stresa koji Ross preživi nakon što se takva situacija dogodila. Taj sendvič izrađen je po Monicinoj tajnoj recepturi, a napravljen je od ostataka hrane s ručka za Dan zahvalnosti. Čudnovato ime ovoga sendviča zapravo nam otkriva njegov tajni sastojak, a to je da se u sredini sendviča nalazi umak koji se počinje cijediti iz cijelog sendviča kada ga malo pritisnete.

Štrudel iz "The Inglorious Bastards"

Jelo se pojavljuje za vrijeme intenzivnog dijaloga koji u Tarantinovom filmu vode likovi Hansa Landa i Shosanne Dreyfus. Nanda joj je ubio cijelu obitelj, a u toj sceni joj nudi da pojede štrudel. U principu se recept ne razlikuje od tradicionalnog austrijskog štrudela, ali je jelo koje se još više populariziralo nakon ove filmske scene.

Zatvorski umak iz "Goodfellas"

Umak od rajčice temelj je gotovo svih talijanskih jela. Budući da će Talijani uvijek naći način da skuhaju neko jelo, ne čudi što su našli način da kuhaju i u zatvoru kao što je slučaj u "Goodfellas". Iako se nalaze u zatvoru oni češnjak za svoj umak od rajčica režu s britvom, a listići su toliko tanki da skoro da se mogu otopiti u tavi na maslinovo ulju.

Savršeni sendvič iz "Adventure Time"

Najluđi recept iz cijele zbirke! Sendvič se sastoji od cijelog odrezaka, peradi, povrća, sira i "duše" jastoga. Recept je zamijenio "dušu" s osrednjom majonezom koja sadrži jastogovo ulje i "pticu s prozora" s piletinom. Zbog ovakvih preinaka recept nije postao ni bolji, a ni lošiji. U svakom slučaju je riječ o čudnim kombinacijama sastojaka koje bi se nekome mogle čak i svidjeti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više