Traži

Zobena kaša prepuna okusa odličan je doručak

Zobena kaša prepuna okusa odličan je doručak

Jednostavna i brza priprema


Fotografija: Promo

Zobena kaša se jede najviše u Srednjoj i Istočnoj Europi, osobito u Rusiji, Ukrajini i Poljskoj, a jako je popularna i u Americi

U potrazi za idealnim doručkom koji je istovremeno ukusan, hranjiv i zdrav naišli smo na zobenu kašu koju često zaboravljamo. Palačinkama, muffinima, sendvičima ili smoothiejima pridružit ćemo recept za jednostavan doručak koji smo pronašli na odličnom hrvatskom food blogu - mamajasamgladan. U moru recepata koji su raspoređeni po godišnjim dobima, danas smo se odlučili za doručak koji prija u svako doba godine, najviše u jesen i zimi, a za pripremu će vam biti potrebni sljedeći sastojci: 

1 šalica zobenih pahuljica

2 kruške
1 žličica naribanog đumbira
1 žlica meda
cimeta prema želji
šaka oraha i lješnjaka
mandarina za ukras

PRIPREMA:

Namočite zobene pahuljice u vodi i neka tako odstoje 5-10 minuta. Za to vrijeme operite i narežite kruške. U blender stavljajte po redu: zobene pahuljice  s vodom u kojoj ste ih namakali, narezane kruške, cimet, med i đumbir. Sve dobro smiksajte. Ulijte u zdjelicu, posipajte lješnjacima i orasima i za ukras stavite kriške mandarine očišćene od opne. Ma, za prste polizati! 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor