Traži

Spoj arhitekture i dizajna

Spoj arhitekture i dizajna

Svjetiljka 'Aria' Zahe Hadid


Još jedan od zanimljivih eksponata na predstojećoj izložbi Salone del Mobile u Milanu, nakon kolekcije kutijica Bottega Veneta, bit će svjetiljka britanske arhitektice arapskog podrijetla Zahe Hadid.

Svjetiljka Aria bit će predstavljena u sektoru sajma pod nazivom Euroluce - jednoj od najautoritetnijih, međunarodnih izložbi osvjetljenja, koja će se održati u okvirima milanskog Salone del Mobile. Skulpturalna svjetiljka koja je dizajnirana posebno za kreativni atelje Slamp, pokazuje kako arhitektura može prisustvovati i u gotovo bestežinskim materijalima. Aria je kao skulptura svjetlosti i tehnologije, kao još jedna potvrda velikog talenta arhitektice našeg vremena, učenice legendarnog Rema Koolhaasa.

zahalampa

Aria je dizajnirana od 50 odvojenih slojeva tehnopolimera, zahvaljujući kojima, čak i uz karakterističnu složenost formi i voluminoznosti Hadidinih djela, dobiva se bestežinski dojam. Može obasjati cijelu sobu svojom toplom svjetlošću, budući da se ispod vanjskog omotača nalazi 6 izvora svjetla i unutarnjih reflektora usmjerenih prema dolje. Aria će biti dostupna u 4 različite veličine: dvije manje će idealno odgovarati manjim prostorijama, a dvije veće mogu efektivno osvjetljavati i ukrašavati velike prostorije.

zahalampa

zahalampa

zahalampa

zahalampa

zahalampa

Tekst: D.Č./L.B.

Napišite komentar

više