Search

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu

U potrazi za novim senzacijama


Büro24/7 donosi vam sedam restorana koji su poznati po svojim neobičnim i zanimljivim interijerom ili ponudom:

1. Restoran Dinning in the sky dostupan je za sve goste hotela s pet zvjezdica Cipriani koji se nalazi na otoku Giudecca u venecijanskoj laguni. Od 19. do 23. lipnja hotel će organizirati večere na nebu. Užitak nebeske večer rezerviran je za 22 ljudi te za dva kuhara koji će se nalaziti na visini od čak 50 metara. Gosti će moći izabrati između nekoliko talijanskih specijaliteta i slastica za koje su zaslužni kuhari Renato Piccolotto Cipriani te glavni chef restorana Cips, Roberto Gatto.

Ukusna jela stajat će 50 eura po osobi, a možete ih kušati u 15:15, 18:00 i 18:45 sati tijekom tri dana. Večera se sastoji od tri jela i nekoliko vina po cijeni od 250 eura, a traje dva sata. Podsjetimo kako je Dinning in the sky već poznat gostima hotela u Parizu, Londonu, Dubaiju, Las Vegasu, Monacu i Bruxellesu. Kako biste rezervirali svoje mjesto za stolom na nebu, potrebno je samo poslati zahtjev na e-mail adresu dinnerinthesky@hotelcipriani.it.

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu (фото 1)

Dans le Noir

2. Projekt Dans le Noir osnovao je Edouard de Broglie 2004. godine u Parizu uz potporu zaklade za slijepe Paul Guinot. Nešto kasnije, de Broglie je otvorio restoran u kojem možete jesti u potpunom mraku i u Londonu, a zatim i u Moskvi i St. Peterburgu.

U mračnom restoranu nalazi se i bar te lounge soba za koktele u kojima možete uživati prije i poslije večere. Za vaš užitak pobrinut će se slijepi konobari.

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu (фото 2)

Ninja

3. Tematski njujorški restoran Ninja poznat je po svojem osoblju. Naime, u njemu će vas dočekati pravi nindže od kojih je svaki prošao posebne treninge. Sam restoran podsjetit će vas na dvorac. Vrlo je vjerojatno da će se neki od gostiju izgubiti u restoranu ili će se simbolično „boriti s nindžama“. Veliki sendviči sa zapečenim sirom, „karate“ ili „plutajući sashimi“ na malenom tanjuru poslužit će se u velikoj zdjeli punoj leda. A to je samo djelić bogatog menija restorana Ninja New York.

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu (фото 3)

De Kas

4. Restoran-staklenik De Kas u Amsterdamu otvorio je svoja vrata 2001. godine. Sve je osmišljeno kada se chef Gert Jan Hageman, dobitnik Michelinove zvjezdice za visoku nizozemsku kuhinju, odlučio za novi potez u svojoj karijeri. Hageman je pretvorio staklenik koji je od 1926. godine u vlasništvu općinskog vrtića u Amsterdamu - u restoran!

„Koncept se čini očit, no ja sam proveo dvadeset godina okružen bijelim pločicama pod fluorescentnom rasvjetom prije nego sam ga osmislio“, komentirao je chef. Osam metara visok staklenik može se pohvaliti kuhinjom koja se nalazi uz plodno tlo u kojem se uzgaja povrće i ljekovito bilje, a kuhari mogu slobodno izražavati svoje kreativne ideje.

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu (фото 4)

Ithaa

5. Pet metara ispod razine mora, u maldivskom hotelu Conrad Hotels&Resorts, 2006. godine otvoren je jedinstveni i neponovljivi Ithaa podmorski restoran. Gostima se zasigurno najviše sviđa panoramski krov kroz koji mogu promatrati koraljne grebene, morske životinje te morsko plavetnilo iznad njih.

U restoranu Ithaa, što u prijevodu s maldivskog znači biser, možete kušati specijalitete moderne europske kuhinje. Možete naručiti jelo u šest sljedova te uživati u dobrom vinu. Restoran je otvoren i u jutarnjim satima tijekom kojim gosti mogu uživati u koktelima i doručku.

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu (фото 5)

Soneva Kiri

6. Hotel Soneva Kiri na Tajlandu svojim gostima nudi neobično mjesto za večeru: restoran na drveću. Osobito treba istaknuti konobare koji su za drvo pričvršćeni konopcem, a po drvetu se kreću - s tanjurima u rukama!

Mjesto za jelo izrađeno je od pletene trske te podsjeća na čahuru. Gosti mogu rezervirati i séparé za romantičnu večeru. Ako vam je dosadio piknik pod drvećem, zašto ga ne biste preselili u krošnju?

Sedam najneobičnijih restorana na svijetu (фото 6)

Chillout Dubai

7. Chillout Dubai prvi je ledeni restoran na Bliskom istoku u kojem je sve izrađeno od leda, uključujući i zidove, namještaj, posuđe, vaze, stolove te rasvjetu.

Jedinstveni projekt osmišljen je u arapskom konglomeratu Sharaf koji se brine i za sve nedostatke, troškove proizvodnje, ali je zaslužan i za ugodnu i prijaznu atmosferu. Osim toga, u restoranu Chillout nalazi se i bar u kojem možete kušati tople napitke i jela. Osim toga, zasigurno želite znati kako u Chillout restoranu možete odabrati i najukusnije sladolede kao i sushi, koktele i raznovrsne sendviče.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više