Search

Hoteli kao znamenitosti

Hoteli kao znamenitosti

Hoteli neobičnog dizajna


Ljubitelji putovanja znaju da ponekad, uz gradske znamenitosti, lokalne atrakcije mogu pronaći i u hotelu u kojem odsjedaju. Predstavljamo vam hotele koji bi se zbog svog neobičnog interijera lako mogli zamijeniti muzejom suvremene umjetnosti.

Hotel Puerta America, Madrid

Na izgradnji hotela Puerta America radilo je nekoliko međunarodno priznatih arhitekata poput Normana Foster, Jeana Nouvela i Zaha Hadida. Naručitelji hotela arhitektima su dali punu slobodu djelovanja. Iz tog razloga svaki kat, na svoj način, oduševljava svojom jedinstvenom kreativnošću.

Hoteli kao znamenitosti (фото 1)

Hoteli kao znamenitosti (фото 2)

Hoteli kao znamenitosti (фото 3)

Hoteli kao znamenitosti (фото 4)

Mandarin Hotel, Barcelona

Mandarin Hotel dizajnirala je španjolska arhitektica Patricia Urquiola. Hotel je smjestila u zgradu iz 50-tih godina XX. stoljeća. Posjetitelje će zasigurno očarati pravokutna metalna mreža — suvremeni oblik „visećeg vrta“ koji se nalazi u restoranu hotela. Dizajnerica je u gradnju uključila i činjenicu da se hotel nalazi u zgradi nekadašnje banke. Naime, u restoranu „Bankers Bar“ očuvala je originalni interijer ukrasivši zidove bankovnim sefovima.

Hoteli kao znamenitosti (фото 5)

Hoteli kao znamenitosti (фото 6)

Hoteli kao znamenitosti (фото 7)

Hoteli kao znamenitosti (фото 8)

Mira Hotel, Hong Kong

Unatoč hladnom interijeru, američki arhitekt Charles Allem hotelu je dao potrebnu živost i izražajnost. Hotel Mira nazivaju palačom Hong Konga. Način na koji je prostor iskorišten nadilazi i najhrabrija očekivanja. Primjerice, u jednoj se sobi u sredini nalazi staklena kupaonica. Ovaj ćemo apartman ponuditi onim smjelima. Jednom kada se zaista nađete u hotelu, osjetit ćete kako je u njemu svaki detalj dizajniran baš za vaš, a ukoliko nešto poželite, ljubazno osoblje ispunit će vam i najmanji hir.

Hoteli kao znamenitosti (фото 9)

Hoteli kao znamenitosti (фото 10)

Hoteli kao znamenitosti (фото 11)

Dolder Grand Hotel, Zürich

Dolder Grand Hotel otvoren je 1899. godine kao sezonski hotel za turiste, no već je tijekom I. svjetskog rata, točnije 1916. godine, dotada raskošni hotel, pretvoren u smještaj za vojnike i ranjenike. Dolder Grand Hotel vrijedi posjetiti i zbog prekrasnih secesijskih interijera, a u službenom restoranu možete uživati u specijalitetima koje će za vas napraviti najbolji svjetski kuhari.

Hoteli kao znamenitosti (фото 12)

Hoteli kao znamenitosti (фото 13)

Hoteli kao znamenitosti (фото 14)

Hoteli kao znamenitosti (фото 15)

Andel's Hotel, Lodz

Hotel se nalazi unutar zidova stare tvornice tekstila. Arhitekti poznate tvrtke Jestico + Whiles sačuvali su originalne interijere i starinski tvornički dizajn.

Hoteli kao znamenitosti (фото 16)

Hoteli kao znamenitosti (фото 17)

Hoteli kao znamenitosti (фото 18)

Hoteli kao znamenitosti (фото 19)

Marina Bay Sands , Singapur

Hotel Marina Bay Sands svojim je jedinstvenim arhitektonskim rješenjima osvojio svijet. Naime, izgradnja je bila veliki konstrukcijski izazov budući da je hotel izgrađen pod nagibom od 26 stupnjeva. U Marina Bay Sands nalazi se bazen koji zaustavlja dah — najveći otvoreni bazen na svijetu površine veće od 150 kvadratnih metara.

Hoteli kao znamenitosti (фото 20)

Hoteli kao znamenitosti (фото 21)

Hoteli kao znamenitosti (фото 22)

Hoteli kao znamenitosti (фото 23)

Alila Villas Resort, Bali

Veličanstveni hotel Alila namijenjen je onima koji žele provesti odmor u meditativnom raspoloženju. U sklopu hotela nalaze se 84 vile s privatnim bazenima i prekrasnim pogledom na Indijski ocean. Svaka je vila specijalno projektirana kako bi se što bolje uklopila u krajolik i ekosustav otoka Bali.

Tekst: M.T./T.B.

Leave a comment

više