Search

Doživite božićnu čaroliju u Beču

Doživite božićnu čaroliju u Beču

Vodič kroz najbolje s jednog od najljepših božićnih sajmova

Tekst: BURO.

Image: Foto: Marija Verović,
www.christkindlmark.at,
buro247.ru

Kada nastupi prosinac u Beču, kada nam donese niske temperature, smrznute noseve i ruke, bunde, kape, šalove i ono nama najdraže, kuhano vino, grad se preko noći pretvara u svjetlosno i toplinski začinjenu božićnu priču s više od 2 milijuna upaljenih lampica. Taj sezonski maskenbal čini grad Beč za vrijeme adventa 'must' turističkom destinacijom, pretvarajući ga u jedan od najljepših svjetlucavih gradova u Europi. Svake godine, božićni sajmovi u Beču privuku više od 3 milijuna posjetitelja željnih dobrih, starih, tradicionalnih običaja koji datiraju čak iz 13. stoljeća. 

Advent u Beču

Od 20-tak božićnih sajmova koji se svakodnevno za vrijeme adventa održavaju u gradu, preporučujemo "Rathaus", božićni sajam ispred gradske vijećnice, koji je predvodnik tradicije s brojnim originalnim štandovima i nezaobilaznom austrijskom kuhinjom. Prepustite se perecima, kestenima, pečenom krumpiru i prženim kobasicama te sve začinite kuhanim vinom ili slavnim bečkim punčem u originalnoj šalici s motivima Božića u Beču.

Advent u Beču

Ne zaboravite na slatko! Zasladite se medenjacima, prženim bademima, vaflima ili poznatom štrudlom od jabuke!

Advent u Beču

Dekorativna rasvjeta uz prekrasnu Vijećnicu zaista oduzima dah, a okolni trgovi, ulice i parkovi sa zavidnim svjetlucavim efektima osvojit će vas na prvi pogled. Osim božićnih sajmova, Beč u ovo doba godine vrvi događanjima po svačijem ukusu. Ukoliko ste ljubitelj izložbi, ne propustite zimsku postavu Gustava Klimta, čija su djela u Beču trenutno izložena na 8 različitih mjesta, a jedan od najdomljivijih je svakako dvorac Belvedere gdje se nalazi slavni "Poljubac" iz njegove "zlatne" faze. 

20., 21. i 22. prosinca, u katedrali sv. Stjepana (Stephansdom) održat će se tradicionalni adventski koncert na kojem ćete moći uživati u djelima Mozarta, Bacha, Schuberta, Haydena te dobro poznatim božićnim pjesmama. Ukoliko ste fan The Eaglesa, ne propustite besplatnu slušaonicu najvećih hitova jednog od najpopularnijih američkih country rock bendova, uz novu tehnologiju Linn Klimax Exact sistema, 20. prosinca u 18:00 sati. Isprobajte novu tehnologiju koja vam omogućuje otkrivanje novih pojedinosti i zvukova u vašim omiljenim hitovima.

Advent u Beču

Trenutni nedostatak snijega sigurno neće umanjiti doživljaj Božića u Beču! Dopustite da vas ponesu božićni hitovi s raznih štandova, a lampicama odajte priznanje zapjevavši njihovu himnu: "Let it glow, let it glow, let it glow"...

Doživite božićnu čaroliju u Beču (фото 1)

Tekst: Marija Verović

Related articles

Buro 24/7 Selection

više