Search

Gdje shoppingirati u Ljubljani?

Gdje shoppingirati u Ljubljani?

Otkriva vam Aljoša Krošlin Grlj

Urednik: BURO.


Image: Emporium,
Facebook

Saznajte najbolje shopping adrese

Ako vas put nanese u glavni grad susjedne nam Slovenije a usput želite obaviti i shopping, budite sigurni da ćete pronaći mnoštvo inozemnih i domaćih brendova vrijednih pažnje. Od slovenskih dizajnera, concept dućana pa sve do najpoznatijeg luksuznog shopping centra Galerija Emporium, Ljubljana doista ima štošta za ponuditi modnim zaljubljenicima.

Emporium galerija - Prešernov trg 4b

Emporium galerija je luksuzna robna kuća smještena u samom centru grada na Prešeren trgu. Prekrasna Art Nouveau palača ima 3 kata ispunjenih dizajnerskom odjećom, modnim dodacima i cipelama.

Emporium Galerija

IKONA - Mestni Trg 24
Ikona je relativno nova robna kuća smještena u blizini gradske vijećnice. Na tri kata posjetitelji mogu pronaći dobar izbor modnih brendova za žene, muškarce i djecu, kozmetiku, modne dodatke i odličan restoran Ta Bar. Ovaj tapas bar idealan je za opuštanje nakon shoppinga uz čašu finog vina i ukusne zalogaje pripremljene od lokalnih svježih namirnica.

IKONA

Agent Provocateur - Breg 2
Ovaj brend nije potrebno posebno predstavljati. Donje rublje i modni dodaci s potpisom Agent Provocateura poznati su svim damama koje vole i prate modu.

Agent Provocateur
CLICHE By Jelena Pirkmajer / Made in Slovenia / - Breg 12
Cliche je dizajnerski dućan u kojem možete pronaći odjeću s potpisom slovenskog brenda "Cliche" kao i modne dodatke svjetski poznatih brendova. Ovaj dućan je dobitnik nagrade za najbolji concept store u Ljubljani.

Zoofa - zadruga slovenskih modnih oblikovalcev in ustvarjalcev - Breg 12

Zoofa je mjesto u kojem možete pronaći unikatne i drugačije stvari. Ovdje caruju komadi slovenskih dizajnera i umjetnika. Zoofa nije samo dućan, to je centar modnih zbivanja, mjesto gdje se razmjenjuju ideje i gdje se dizajneri opuštaju i druže.

CLICHE By Jelena Pirkmajer / Made in Slovenia /

Malloni Ljubljana - Mačkova Ulica 4

Malloni brend na tržištu postoji od davne 1950. godine kada ga je pokrenula istoimena obitelj u malenom talijanskom gradiću. Ako ste u potrazi za kvalitetnim kožnim cipelama, modnim dodacima i elegantnom ženskom modom ovu adresu ne smijete zaobići.

Marjeta Grošelj - Tavčarjeva 4
Marjeta Grošelj je prva adresa za unikatne i ručno rađene kožne torbe. Ova nagrađivana dizajnerica iznimno je cijenjena u Sloveniji što dokazuju i brojne nagrade kojima je ovjenčana. Časopis Elle ju je proglasio najboljim dizajnerom u prošloj godini.

Malloni


Pletenine Draž - Gornji trg 9, Ljubljana

Draž je obiteljska firma s dugom tradicijom. Ideja o pokretanju brenda potekla je od majke Karoline i kći Urške. Zajedničkim snagama mama i kći su pokrenule brend a u priču se ubrzo uključio i sin Tomaž koji je počeo dizajnirati vlastite modele.

Tekst: Aljoša Krošlin Grlj

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više