Traži

Jedni od najljepših aerodroma na svijetu

Jedni od najljepših aerodroma na svijetu

Singapur, Tajland, Maroko, Njemačka i Malezija

Tekst: BURO.


Za prvi utisak o mjestu na koje smo doputovali zasigurno je zaslužan izgled aerodroma. Odabrali smo pet zanimljivih svjetskih aerodroma čiji izgled odmah nakon slijetanja zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Međunarodni aerodrom Changi, Singapur

Singapurski aerodrom dobio je više od 380 nagrada državnih i međunarodnih organizacija. U sklopu njega nalazi se čak pet tematskih vrtova, uključujući i Vrt leptira, besplatne kinodvorane, bazen na krovu, prostorija sa živom glazbom, spa salon i mnoštvo trgovina. Ako se tamo nađete samo u transferu trebat će vam punih 5 sati da sve obiđete.

Aerodrom Singapur

Aerodrom Singapur

Međunarodni aerodrom Samui, Tajland

Bez obzira na nezavidnu veličinu, ovaj se aerodrom nalazi na svim listama najljepših zračnih luka u svijetu i kroz njega prođe više od milijun putnika godišnje. Nema prostora za unutrašnje aktivnosti osim jedne suvenirnice, ali zato će obilje zelenila i korpus od prirodnih materijala učiniti boravak tamo nezaboravnim.

Aerodrom Tajland

Aerodrom Tajland

Međunarodni aerodrom Marakeš Menara, Maroko

Suvremena zračna luka Marakeš Menara projektirana je 2008. godine prema nacrtima lokalnih arhitekata koji su harmonično ujedinili europsku tehnologiju i drevnu tradiciju marokanske kulture. Konstrukcija se sastoji od teških betonskih blokova koje omekšavaju raskošni prozori s nacionalnim čipkastim ornamentom. Unutarnji dizajn razrađen je u tradicionalnim motivima.

Aerodrom Maroko

Aerodrom Maroko

Međunarodni aerodrom München, Njemačka

Ova zračna luka druga je najprometnija u Njemačkoj. Zahvaljujući njemačkoj preciznosti organizacija je na aerodromu besprijekorna - znakovi uvijek jasni, raspored terminala logičan, a osoblje uslužno.

Aerodrom Njemačka

Aerodrom Njemačka

Međunarodni aerodrom Kuala Lumpur, Malezija

Budući da mnoštvo letova svoj transfer imaju planiran upravo na ovom aerodromu, na njemu je osigurano mnoštvo zona za duga čekanja - besplatan Wi-Fi, lounge prostorije, spa centar, a posebnu pažnju zaslužuju i trgovine aerodroma, među kojima su draguljarnice, odjeća i modni dodaci, suveniri i drugo.

Aerodrom Malezija

Aerodrom Malezija

Tekst: D.Č.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više