Search

Mjesto koje volimo: Melin

Mjesto koje volimo: Melin

Novi život kultnog zagrebačkog mjesta

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Foto: John Pavlish

Dugo su vrata kultnog zagrebačkog Melina u Kožarskoj ulici bila zatvorena. Sve do trenutka kada ih je odlučio otključati jedan od najkreativnijih gradskih ugostitelja Renato Huljev

Mjesto koje volimo: Melin (фото 1)

Dugo su vrata kultnog zagrebačkog Melina u Kožarskoj ulici bila zatvorena. Sve do momenta kada ih je odlučio otključati jedan od najkreativnijih gradskih ugostitelja - Renato Huljev. Renato je zaslužan za izgled nekih od najzanimljivijih mjesta poput Indy's bara, Bacchusa, Kave Tave, Tom Tom cluba koja su nakon preuređenja postala i posjećenija. Renatov rukopis vidljiv je i u novom Melinu koji je pretvoren u šarmantan jazz klub.

Mjesto koje volimo: Melin (фото 2)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 3)

Prostor je ispunjen zanimljivim retro detaljima poput starih televizora, preuređenog namještaja s glomaznog otpada, starih sveučilišnih svjetiljki, gramofona koji mu daju tu ugodnu atmosferu nekih prošlih vremena. Posebno zanimljiv je dugačak šank napravljen od 50-ak prešanih truba koje prostoru daju originalnost i spašavaju stare instrumente od zaborava. Stari preuređeni televizori služe kao stolovi jer je originalna ideja uređenja interijera bilo razdoblje 50-ih godina prošlog stoljeća kada su u zagrebačka kućanstva počeli stizati prvi televizori, a program Radiotelevizije Zagreb producirao je televizijske emisije pod vodstvom Antona Martija koje se i danas pamte.

Mjesto koje volimo: Melin (фото 4)

Melin preko dana funkcionira kao dnevni kafić gdje vas uz kavu prate ugodni jazz zvuci ili retro interijer, a vikendom okuplja ljubitelje jazza svih generacija kada se održavaju live koncerti odličnih bendova koji često završe i spontanim jam sessionom. Vinska lista je odlična i savršeno nadopunjuje atmosferu intimnog jazz kluba, toliko potrebnu gradu Zagrebu. Novi Melin je jedno od onih mjesta gdje ćete se osjećati dobro, a to će biti dovoljno dobar razlog da se vratite. 

Mjesto koje volimo: Melin (фото 5)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 6)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 7)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 8)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 9)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 10)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 11)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 12)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 13)

Mjesto koje volimo: Melin (фото 14)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više