Search

Neodoljiva strana Adventa u Beču

Neodoljiva strana Adventa u Beču

Vodič kroz gastro i ručno rađene proizvode božićnog sajma

Tekst: BURO.


Image: Foto: Mari

Nađete li se u Beču za vrijeme Adventa, neće vam dugo trebati da otkrijete tradicionalne štandove božićnih sajmova. Svake godine više od 1000 izlagača natječe se što originalnijom ponudom, a borba s upečatljivim bojama, uzorcima, oblicima i unikatnom izvedbom na brojnim štandovima s ručno rađenim i bio proizvodima neće vas ostaviti ravnodušnima.

Neodoljiva strana Adventa u Beču (фото 1)

Krenemo li s hranom, osim standardne bečke ponude u koju ubrajamo perece, medenjake, pržene bademe, kobasice, kuhano vino i punč; na originalnim štandovima pronaći ćete i odličnu gastronomsku ponudu raznovrsnih specijaliteta određenih pokrajina Austrije. Tako primjerice možete isprobati vruće juhe i gulaše u zdjelici od kruha, od kojih svakako preporučujemo juhu od od bundeve. Raspoloženi vlasnici štandova rado će vam ponuditi degustaciju svojih proizvoda, pa tako možete isprobati i kupiti raznovrsne pršute, kobasice i sireve. Posebno nas je osvojio sir koji se određeno vrijeme čuva u crnom vinu, te već svojim samim mirisom podsjeća na času dobrog crnog vina. Samo za neobična i probrana nepca izdvajamo sir od mlijeka krava koje su hranjene isključivo sijenom koje je jako bitno za kvalitetu i količinu mlijeka. Sir se nakon izrade pohranjuje u sijeno te zaista ima okus... trave.

Neodoljiva strana Adventa u Beču (фото 2)

Ljubitelje meda i njegovih proizvoda u Beču očekuje prava poslastica. Brojni štandovi nude domaći med, izrađen po pomnim austrijskim, tajnim recepturama. Med u novom obliku ono je što izdvaja ponudu od svakidašnje. Svijeće izrađene od meda, u obliku zvjezdica, božićnih ukrasa, češera, sobova i sličnih motiva, možete kupiti po povoljnim cijenama već od jednog eura. Takve svijeće čine odličan poklon, a miris koji šire zagrijat će svaki dom za vrijeme blagdana.

Neodoljiva strana Adventa u Beču (фото 3)

Najzanimljivije proizvode štandove svakako čine ručno rađeni proizvodi od drveta, stakla i porculana. Na njima možete pronaći razne staklene božićne ukrase, porculanske ukrasne figure i nakit te razne rukom izdubljene drvene predmete. Drvene kutije za boce, vaze i posude odličan su i originalan poklon za vaše poslovne partnere. Vaš dom ukrasite staklenim i porculanskim figurama, a bor originalnim ručno rađenim kuglicama s motivima divnog Beča. Nakit, naravno, odaberite kao poklon dragoj osobi.

Neodoljiva strana Adventa u Beču (фото 4)

Brojni božićni sajmovi Beča nude i razne zanimljive koncepte radionica. Tako se u prostorima gradske vijećnice možete pridružiti radionici izrade raznih kolačića i svijeća. Nama najzanimljivija svakako je bila mini radionica izrade organskih sapuna koji izgledom podsjećaju na primamljive kolačiće te kupki od naribane kore naranče, kao i raznih zanimljivih začina, gotovih u samo 10-ak minuta.

Neodoljiva strana Adventa u Beču (фото 5)

Bečki božićni štandovi svakako pružaju jedinstven doživljaj dok vas ljubazni izlagači vode kroz pozadinu priče svojih proizvoda. Dok rado istražujete i degustirate, pronađite svoj najdraži štand i svakako ga podijelite s nama. I pobrinite se za to na vrijeme, da božićni pokloni za vaše najmilije ove godine budu zaista originalni. Ideja smo vam dali i više nego dovoljno.

Tekst: Marija Verović

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više