Search

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža

Idealna mjesta za odmor uz obalu mora

Tekst: BURO.


Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 1)

Playa de Amor, Marieta, Meksiko

Sigurni smo kako bi mnogi trenutačno svoje vrijeme najradije provodili na plaži. Izabrali smo neke od najzanimljivijih u cijelom svijetu, pa ako već ne možemo fizički biti tamo, možemo uživati u fotografijama.

1. Na meksičkom otoku Marieta nalazi se plaža Playa de Amor koja je u posljednjih nekoliko godina dostigla vrh popularnosti, iako je donedavno bila potpuno skrivena i nepoznata. Zahvaljujući društvenim mrežama, glas o njoj se proširio i sada se tamo slijevaju rijeke turista. Preimenovana u novo ime (prije se zvala Hidden Beach) uistinu prenosi romantičan duh, a do nje se može doći plivajući kroz kratak procjep među stijenama.

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 2)

Plaža Playa de Amor, Marieta, Meksiko

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 3)

Playa de Gulpiyuri, Llanes, Španjolska

2. Playa de Gulpiyuri nalazi se nedaleko od Llanesa, gradića na sjeveru Španjolske i smatra se jednom od najneobičnijih plaža na svijetu. Sa svih strana je okružena stijenama i špiljama kroz koje se provlači more. Umjesto zaljeva, pruža se pogled na zeleno raslinje i stvara dojam potpune skrivenosti od pogleda. Jedini minus je ogromna količina turista koji se svakodnevno žele kupati upravo na toj plaži.

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 4)

Playa de Gulpiyuri, Llanes, Španjolska

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 5)

Scala dei Turchi, Sicilija

3. Do plaže Scala dei Turchi na Siciliji može se doći samo strmim stepenicama, a kada dođete do lokacije možete uživati na kaskadama glatkih bijelih stijena koje uranjaju u more. Za sve koji ne vole stijene, između njih se skriva i pješčana plaža, što je uz kristalno čisto more idealna kombinacija.

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 6)

Scala dei Turchi, Sicilija

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 7)

Papakolea, Havaji

4. Plaža od vulkanskog pijeska na jugu Havaja zanimljiva je zbog svoje neobične boje. Naime, upravo zbog vulkanskog podrijetla i kristala koji se nalaze u njenom sastavu ona je maslinasto-zelene nijanse. Zbog svega toga, pijesak je zaštićen i strogo ga je zabranjeno odnositi s plaže. Plaža Papakolea s tri strane je okružena visokim stijenama, a samo na jednoj otvorena prema moru.

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 8)

Papakolea, Havaji

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 9)

Ružičaste plaža, Bermuda

5. Poznate ružičaste plaže iz godine u godinu privlače turiste na Bermudske otoke. More ovdje također ima vrlo zanimljive boje, od tirkizne do plave sa smaragdnim završetkom. Lokalni stanovnici smatraju kako je najbolje vrijeme za odmor na Bermudskim otocima od travnja do listopada, jer se upravo tada boje najviše ističu.

Pet najzanimljivijih svjetskih plaža (фото 10)

Ružičasta plaže, Bermuda

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više