Search

Provedite 1 dan u Banja Luci

Provedite 1 dan u Banja Luci

Studentski grad kojeg obožavaju ljubitelji dobre hrane

Tekst: BURO.


Image: Foto: PR

Doći u Banja Luku veliki je doživljaj. To je destinacija koja svakoga može zadovoljiti

Provedite 1 dan u Banja Luci (фото 1)

Restoran Mala stanica

Doći u Banja Luku veliki je doživljaj. To je destinacija koja svakoga može zadovoljiti. Prema našoj platežnoj moći cijene su vrlo prihvatljive, a usluga koja se dobije je i više nego zadovoljavajuća. Doći u vrhunski restoran koji estetski prati sve zapadne trenove, ljubazno osoblje koje će s vama simpatično popričati moj su prvi i odličan dojam o tom gradu. Na kraju sam čak i doznala da na tom mjestu jede vlada, da je za susjednim stolom jela Monika Bellucci i sve to za skupa za više nego pristupačne cijene. S pravom možemo tvrditi da je Banja Luka vrhunsko gastronomsko odredište te idealno mjesto za noćne izlaske i tulume!

Provedite 1 dan u Banja Luci (фото 2)

Mala stanica

Mala stanica jedno je od takvih mjesta. Ime je dobilo prema činjenici da je to nekada bio kolodvor - mala stanica! Nalazi se odmah uz zgradu vlade i već na samome dolasku vas iznenade. Ponude da vam oni parkiraju automobil. Unutrašnjost prostora je izrazito ugodna, uređena u klasičnom stilu i s mnoštvo detalja, a dominiraju fotografije i stare knjige. Meni osobno najdraže s jelovnika je piletina s cornflakesom u umaku od kikirikija, a za desert čuveni i neponovljivi čokoladni souffle. Ta delicija poslužuje se uz sladoled od limuna i navodno je vlasnik recept skupo platio. Porcije u ovome restoranu su zadovoljavajuće, a kada dođe račun nećete požaliti. Postoji i bar Mala stanica 2 koja je vjerna kopija restorana, u kojoj se jednako tako može kvalitetno može prezalogajiti, a svakim danom mijenja se jelovnik. Tko zna zna!

Provedite 1 dan u Banja Luci (фото 3)

Provedite 1 dan u Banja Luci (фото 4)

Banja luka je inače studentski grad te i ondje postoji kultura druženja i ispijanja kave u podne. Stoga ćete tada teško naći slobodno mjesto u nekim od popularnih kafića u gradu. Jedno od takvih mjesta gdje se dolazi vidjeti i biti viđen je caffe Vienna. To je kafić ugodna ambijenta s mnogim elementima koji asociraju na Beč. Karakteristika ovoga, ali i mnogih lokala u Banja Luci je da se u večer pretvaraju u mjesta za kasnonoćne izlaske.

Za provođenje ugodnog poslijepodneva idealno mjesto je Cafe Pizzeria Intermezzo koja uz odličnu gastro ponudu ima i vrhunsku vinsku kartu po vrlo prihvatljivim cijenama.

Provedite 1 dan u Banja Luci (фото 5)

Mac Tire Pub

Mac Tire je pub u centru grada u kojem možete doživjeti dobru atmosferu. Štih irskih barova, dobra hrana i pivo čine ovo mjesto omiljenim mjestom za izlaske. U Banja Luci služenje hrane uz piće u barovima nije rijetkost za razliku od naših ugostitelja koji su hranu u potpunosti izbacili iz mjesta za izlaske i zabavu.

Provedite 1 dan u Banja Luci (фото 6)

Restoran & lounge bar Integra na 14. katu zgrade odmah do restorana Mala stanica. Osim vrhunskog restorana postoji i VIP salon. Od pratećih sadržaja tu su sobe i apartmani, uključujući i predsjednički, te moderne konferencijske sale. Služe se jela iz nacionalne i internacionalne kuhinje što podrazumijeva i vrhunska jela Mediterana. Osim ugođaja i usluge koja je vrhunska tu je panoramski pogled na cijeli grad. Stoga, ako želite doživjeti Banja Luku ovako "high" u svakome smislu te riječi onda je ovo pravo mjesto za Vas!

Provedite 1 dan u Banja Luci (фото 7)

Restoran & lounge bar Integra

Banja Luku još iz doba stare Jugoslavije prati glas da je grad lijepih žena, a ne samo da su lijepe nego su i mnogobrojnije. U novije vrijeme omjer je 1/7 u korist žena.
I kako nakon svega ovoga izloženoga ne poželjeti posjetiti ovaj drevni grad na rijeci Vrbas!

Tekst: Maja Vizjak

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više