Search

Provedite 1 dan u gradu Rijeci

Provedite 1 dan u gradu Rijeci

Grad po mjeri čovjeka

Tekst: BURO.

Image: Foto: Facebook stranice spomenutih mjesta

Dobrodošli u Rijeku! Rijeka je već zvanično alternativni grad rocka, ali ima tu i mnogo sadržaja koji čine ovaj grad modernim i kulturnim gradom. Mjestom gdje biste se lako mogli zamisliti živjeti. Industrija je nešto što je obilježilo ovaj grad u vidu razvoja, udaljilo grad od mora u vidu razvijanja turističkog potencijala, ali ne i od kvalitete življenja. Evo razloga zašto posjetiti Rijeku, doći studirati ovdje ili možda se trajno naseliti... Ovako bi mogao izgledati 1 dan u Rijeci!

Započnite dan s dobrom kavom, a pravo mjesto za to je Cukar & Caffe. Posebno uređen ambijent u stilu svojstvenom samome sebi, iznimno simpatični konobari i gomila dobrih tiskanih izdanja za prikratiti vrijeme. Ovo je omiljeno mjesto za druženja u pauzi za ručak svima onima koji rade u centru grada!

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 1)

Činjenica je da Rijeka danas nema gradsko kupalište, a nekada je imala. Isto tako nedavno je ispravljen nedostatak i građanima je dopušten ulazak na mol te je tako nastala šetnica duga 2 km nazvana Molo Longo. Čak ju je moguće proći s iznajmljenim gradskim biciklom.

Nakon vožnje osvježite se u juice & smoothie baru Priroda i Društvo. Ako držite do zdravlja i pravilne prehrane ovo je mjesto za vas. Svježe cijeđeni sokovi od voća i povrća, zdravi smoothie, voćne salate, voćne kocke bez glutena, muffini od šumskog voća ili mrkve te croissanti s kombinacijom brašna od pira, cjelovitog pšeničnog i integralnog brašna. Od mlijeka se koristi samo zobeno i sojino, a od šećera fruktoza ili grožđice... Jesmo li vas uvjerili da ovdje morate doći po zdravi obrok?

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 2)

Za ručak svakako posjetiti Kuću Istarskog pršuta gdje su česti posebno kreirani meniji vezani za sezonske namirnice te promocije vina ovoga kraja. Ovdje ne trebate sjesti za stol da bi došli do tih divnih domaćih delicija sa sjevernog Primorja i Istre nego ovaj prostor funkcionira i kao trgovina. Tako da, ako nemate mnogo vremena, a baš vam se jede pršut, jednostavno navratite na pršut to go - krišku pršuta samo za vas narezanu za pojesti s nogu.

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 3)

Za desert svakako posjetiti legendarnu slastičarnicu Continental poznatu kao Cont koja ima kultni status, a trg ispred je omiljeno okupljalište Riječana. Jedno vrijeme bila je zatvorena, ali od rujna ove godine je opet u radu, obnovljena s još ukusnijim kolačima. Ne kaže se uzalud da tko ne proba riječku kremšnitu u Contu kao da nije bio u Rijeci!

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 4)

Večer je vrijeme za opuštanje, a Rijeka je prepuna odličnih mjesta gdje možete uživati u opuštenoj atmosferi. Tipičan riječki izlazak podrazumijeva obilazak grada i omiljenih riječkih kafića. Za početak nešto kratko u Rakhia baru.

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 5)

Birajte između sto vrsta domaćih rakija iz Istre, Slavonije, Dalmacije, Slavonije i Gorskog kotara, a možete iskoristiti priliku pa isprobati egzotične vrste rakija, kao one koje u sebi imaju jestivo zlato ili tartufe, dok je zasigurno najpopularnija ona od smokava.

Zatim možete svratiti do kluba Život koji uvijek u ponudi ima dobar koncert, tulum i cool goste.

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 6)

Niz kultnih riječkih mjesta nastavlja se s The Beertijom. Omiljenim okupljalištem Riječana, možemo reći u najboljim dvadesetima jer se nalazi u blizini fakulteta. Svakako jedno od onih mjesta koje morate posjetiti kad ste u Rijeci. Originalno uređen pub na Trsatu koji će vas ponuditi s preko 120 vrsta piva. Živjeli!

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 7)

Vrhunac večeri možete doživjeti u Sky baru. Zašto? Zato što se nalazi na vrhu nebodera u samome centru s kojeg puca pogled na luku i ostak grada. Osim što nudi različite večernje programe, doživljaj je i popiti tamo kavu na suncu, s istim tim pogledom. I sve to obići taksijem! U Rijeci taksi nije luksuz i svatko si ga može priuštiti. I kada ste već u taksiju dovoljno je samo proći kraj hotela Neboder i pogledati kroz izlog izložbu u galeriji Bruketa2!

Provedite 1 dan u gradu Rijeci (фото 8)

Tekst: Maja Vizjak

Related articles

Buro 24/7 Selection

više