Search

Retro brijačnice osvajaju svijet

Retro brijačnice osvajaju svijet

Moskva, New York, London

Tekst: BURO.


Odlazak u brijačnice postaje sve popularniji! Ono što je za žene spa salon, to je za muškarce tzv. "barbershop". Trend se iz engleskih govornih područja proširio po cijelom svijetu, a muškarci koji drže do sebe s velikim žarom odlaze u vlastita utočišta udobnosti i ljepote. Donosimo vam detalje o tri brijačnice u tri različita kutka svijeta: londonski Truefitt & Hill, moskovski Mr. Right i njujorški Fellow Barber.

London - Truefitt & Hill

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 1)

Ova londonska brijačnica ponosi se svojim statusom i bogatom poviješću. Osnovana je čak 1941. godine Williamom Francisom Truefittom, frizerom Kraljevskog dvora. Dokaz kvalitete je duga povijest, ali i vlastita linija proizvoda koja se danas koristi i u mnogim drugim salonima diljem svijeta. Podružnice brijačnice otvorene su i u Chicagu, Las Vegasu, Torontu, Pekingu i Kuala Lumpuru.

U potrazi za pjenama za brijanje, losionima nakon brijanja, kvalitetnim četkicama i britvicama, u salon dolaze i slavne mušterije navikle na najbolji mogući tretman. Cjelokupni tretman koštat će vas 100 funti, ali u njega ulazi pranje kose, šišanje, tradicionalno brijanje, oblikovanje brade i brkova te manikura, a sve to u rukama najpriznatijih majstora.

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 2)

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 3)

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 4)

New York - Fellow Barber

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 5)

Na Manhattanu je otvoren Fellow Barber, peti projekt Sama Buffe koji ni sam nije očekivao kako će voditi renesansu u području brijačnica. Interijer Fellow Barbera u potpunosti odgovara njujorškim brijačnicama 60-ih i 70-ih godina, a u njemu rade neki od najboljih brijača Manhattana. Nakon tretmana brijanja, klijenti imaju priliku odmoriti se u Buffovoj oazi - sjesti u udobnu fotelju i popiti šalicu kave.

Majstori koriste samo najkvalitetnije proizvode i kupuju od najpoznatijih proizvođača - Juniper Ridge, Ursa Major i ODIN. Uskoro će lansirati i svoju vlastitu liniju proizvoda koja je napravljena po istančanom ukusu vlasnika i korisnika salona.

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 6)

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 7)

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 8)

Moskva - Mr. Right

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 9)

Brijačnica Mr. Right je projekt dvaju ruskih novinara, a ubrzo je postala jedna od najkvalitetnijih u ruskoj prijestolnici. Salon raspolaže sobama za kozmetičke tretmane i masažu, saunom te glavnom prostorijom dekoriranom u vintage stilu. Dizajn je promišljen do najmanjih sitnica - antikvarni stolci kupljeni su od privatnog kolekcionara, kolekcija sredstava za brijanje iznimno je kvalitetna, a u ponudi imaju i muške modne dodatke, poput satova Smart Turnout.

Za šišanje i brijanje odgovorni su kvalitetni majstori, na čelu s Habibom Gallianom. Tetovaže, idealno obrijane brade, karirane košulje, traperice i oštra britva u rukama - ovakvim stylish brijačima bi se prepustio svatko.

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 10)

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 11)

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 12)

Retro brijačnice osvajaju svijet (фото 13)

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više