Traži

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Božićni sajmovi, koncerti, balet "Orašar" i puno druženja

Tekst: Tina Kovačiček


Fotografija: Foto: Adventilacija na rivi Facebook,
Sonja Dvornik,
Damira Kalajžić,
Tomislav Može (Lampioni),
PR,
Advent na Zrinjevcu Facebook

Svijet je već ubacio u petu blagdansku brzinu. Traže se pokloni, planiraju božićne večere i druženja, čekaju sniženja i odbrojava se do kraja ove godine. Iako su to sve trenuci koji tek dolaze, još uvijek nije kasno da isplanirate malo božićne čarolije za ovaj vikend, a mi ćemo vam dati puno razloga za to. Provjerite što vam preporučujemo!

Adventilacija na rivi, Split

Split

Ljudi s mora složiti će se da je ipak ugodnije provesti zimu na 13-tak Celzijevih stupnjeva, barem koliko je bilo ovih dana, jer tada je ugodnije ispijati kuhano vino i uživati u božićnim delicijama kojih je obilje u kućicama kojima vrvi splitska riva. Ove se godine istaknuo i projekt Adventilacija koji djeluje unutar božićnog sajma, a objedinjuje zanimljivosti kao što su: Kuuća, DalmacijaFešt, Old's Kul, Split Circus i Kućarin, koji su uvijek odgovorni za odličnu zabavu, a priča se i da je kućica Vegeton s ponudom vegetarijanskih jela oduševila Splićane. Za najtradicionalniji doživljaj Božića pravi odabir je izvedba "Orašara" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, ili pak jedan od božićnih koncerata. Splićani nimalo ne zaostaju za hladnijim dijelovima Hrvatske, tako da je aktivno i klizalište u hotelu Le Méridien Lav, a odlična interaktivna izložba "Žene sa stilom 1920.-1940." upotpunjava raznovrsnost ponude. Na kraju se možete uputiti u Caffe Bar Galeriju na voćni koktel ili domaći kolač uz odličan koncert.

Adventilacija na rivi, Split

Caffe Bar Galerija Split

Rijeka

Grad Rijeka također je ponosan na svoju izvedbu "bijelog" baleta! Nedavno održana premijera "Orašara" oduševila je mnoge, a daje svima priliku da u njoj uživate i ovog predbožićnog vikenda u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, u kojem će se održati i tradicionalni božićni koncert. Na Korzu zastanite na omiljenim božićnim kućicama i probajte odlično kuhano vino, provjerite što ima od autohtonih proizvoda u sklopu božićnog sajma. Ovaj vikend Rijeka će također biti bogatija za još jedan zanimljiv sajam ArtBazaar- handmade sajam prepun dobrih osjećaja, zabave i božićne kupovine. Održat će se u ExBudha Baru 21., 22., i 23. prosinca i svi ste pozvani. Također u potrazi za ugodnom atmosferom podsjetite se ovdje na jedno od kultnih mjesta u Rijeci koja smo vam nedavno preporučili.

"Orašar" HNK Ivan pl. Zajc

Advent na Zrinjevcu

Zagreb

Zašto ne započeti predbožićni vikend u Zagrebu s izvedbom "Orašara" u Hrvatskom narodnom kazalištu te ga nastaviti s kuhanim vinom na jednom od brojnih zagrebačkih sajmova koji se trenutačno održavaju u centru grada. Uoči ovogodišnjih blagdana u dvorani Vatroslav Lisinski koncert će održati karizmatični Rade Šerbedžija i po prvi će put zagrebačkoj publici predstaviti svoju suradnju s virtuoznim makedonskim gitaristom Vlatkom Stefanovskim i vodećim slovenskim kantautorom Vladom Kreslinom. Kroz vikend stignete posjetiti i sajam zanimljivih ručno rađenih stvarčica artOmat koji će ove subote i nedjelje dobiti pojačanja od strane Malog placa gdje ćete moći naći mnoštvo delicija i OPG proizvođača hrane. U ponedjeljak, 23. prosinca ponovit će se čarolija odašiljanja lampiona ispred HDLU-a, u kojoj će, sigurni smo, poželjeti uživati mnogi.

Lampioni ispred HDLU

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više