Search

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Božićni sajmovi, koncerti, balet "Orašar" i puno druženja

Tekst: Tina Kovačiček

Image: Foto: Adventilacija na rivi Facebook,
Sonja Dvornik,
Damira Kalajžić,
Tomislav Može (Lampioni),
PR,
Advent na Zrinjevcu Facebook

Svijet je već ubacio u petu blagdansku brzinu. Traže se pokloni, planiraju božićne večere i druženja, čekaju sniženja i odbrojava se do kraja ove godine. Iako su to sve trenuci koji tek dolaze, još uvijek nije kasno da isplanirate malo božićne čarolije za ovaj vikend, a mi ćemo vam dati puno razloga za to. Provjerite što vam preporučujemo!

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu (фото 1)

Adventilacija na rivi, Split

Split

Ljudi s mora složiti će se da je ipak ugodnije provesti zimu na 13-tak Celzijevih stupnjeva, barem koliko je bilo ovih dana, jer tada je ugodnije ispijati kuhano vino i uživati u božićnim delicijama kojih je obilje u kućicama kojima vrvi splitska riva. Ove se godine istaknuo i projekt Adventilacija koji djeluje unutar božićnog sajma, a objedinjuje zanimljivosti kao što su: Kuuća, DalmacijaFešt, Old's Kul, Split Circus i Kućarin, koji su uvijek odgovorni za odličnu zabavu, a priča se i da je kućica Vegeton s ponudom vegetarijanskih jela oduševila Splićane. Za najtradicionalniji doživljaj Božića pravi odabir je izvedba "Orašara" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, ili pak jedan od božićnih koncerata. Splićani nimalo ne zaostaju za hladnijim dijelovima Hrvatske, tako da je aktivno i klizalište u hotelu Le Méridien Lav, a odlična interaktivna izložba "Žene sa stilom 1920.-1940." upotpunjava raznovrsnost ponude. Na kraju se možete uputiti u Caffe Bar Galeriju na voćni koktel ili domaći kolač uz odličan koncert.

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu (фото 2)

Adventilacija na rivi, Split

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu (фото 3)

Caffe Bar Galerija Split

Rijeka

Grad Rijeka također je ponosan na svoju izvedbu "bijelog" baleta! Nedavno održana premijera "Orašara" oduševila je mnoge, a daje svima priliku da u njoj uživate i ovog predbožićnog vikenda u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, u kojem će se održati i tradicionalni božićni koncert. Na Korzu zastanite na omiljenim božićnim kućicama i probajte odlično kuhano vino, provjerite što ima od autohtonih proizvoda u sklopu božićnog sajma. Ovaj vikend Rijeka će također biti bogatija za još jedan zanimljiv sajam ArtBazaar- handmade sajam prepun dobrih osjećaja, zabave i božićne kupovine. Održat će se u ExBudha Baru 21., 22., i 23. prosinca i svi ste pozvani. Također u potrazi za ugodnom atmosferom podsjetite se ovdje na jedno od kultnih mjesta u Rijeci koja smo vam nedavno preporučili.

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu (фото 4)

"Orašar" HNK Ivan pl. Zajc

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu (фото 5)

Advent na Zrinjevcu

Zagreb

Zašto ne započeti predbožićni vikend u Zagrebu s izvedbom "Orašara" u Hrvatskom narodnom kazalištu te ga nastaviti s kuhanim vinom na jednom od brojnih zagrebačkih sajmova koji se trenutačno održavaju u centru grada. Uoči ovogodišnjih blagdana u dvorani Vatroslav Lisinski koncert će održati karizmatični Rade Šerbedžija i po prvi će put zagrebačkoj publici predstaviti svoju suradnju s virtuoznim makedonskim gitaristom Vlatkom Stefanovskim i vodećim slovenskim kantautorom Vladom Kreslinom. Kroz vikend stignete posjetiti i sajam zanimljivih ručno rađenih stvarčica artOmat koji će ove subote i nedjelje dobiti pojačanja od strane Malog placa gdje ćete moći naći mnoštvo delicija i OPG proizvođača hrane. U ponedjeljak, 23. prosinca ponovit će se čarolija odašiljanja lampiona ispred HDLU-a, u kojoj će, sigurni smo, poželjeti uživati mnogi.

Vodič kroz predbožićni vikend u Zagrebu, Rijeci i Splitu (фото 6)

Lampioni ispred HDLU

Related articles

Buro 24/7 Selection

više